Itt a TescoMoms – új családtámogató programunk

2020. április 30.

8 perc olvasási idő

Anyák napján indul vadonatúj dolgozói támogató programunk, a TescoMoms. Segítségével megkönnyítjük a tescós anyukák munkába való visszatérését, utat mutatunk nekik a gyermekvállaláshoz kötődő állami támogatások rendszerében, valamint programokon, aktivitásokon keresztül tartjuk velük a kapcsolatot a szülési szabadság idején. Mi így ünnepeljük vasárnap kollégáinkat, a több mint 7000 tescós gyermek anyukáját.

Munkatársaink több mint kétharmada nő, közülük sokan már anyukák vagy terveznek gyermek(ek)et. Nekik szól, őket segíti – számos családbarát programunk mellett – legújabb kezdeményezésünk, a TescoMoms. Újdonsült anyukaként sokan úgy érezhetik, hogy teljesen megváltozott az életük. Új feladatokkal, ismeretlen kihívásokkal találkoznak, a megváltozott élethelyzetben pedig nem mindig könnyű helyt állni.

Hogy miben segíti őket a TescoMoms?

Mi már a várandóság időszakában ott állunk a tescós anyukák mellett, részletesen tájékoztatjuk őket arról, hogyan  segít nekik a Tesco, milyen jogok illetik meg őket ilyenkor, valamint mikor, milyen állami támogatást (például CSED, GYED, GYES, CSOK) tudnak igényelni.

A kisbaba születése utáni időszakban is számíthatnak ránk a tescós anyukák, ezekben a hónapokban arra törekszünk, hogy szoros kapcsolatban maradjunk velük: közös Facebook csoporton keresztül megosztjuk velük a legfontosabb tescós híreket, információkat, ugyanitt pedig egymással is tartani tudják a kapcsolatot.

Ha elérkezettnek látják az időt, akkor részt vehetnek tréningjeinken és a mentoring programunkban tanulási lehetőséget is kínálunk számukra. Ebben az időszakban hasznos segítség lehet hozzátáplálási kézikönyvünk is, amit szintén megosztunk az újdonsült tescós anyukákkal.

Amennyiben a munkába való visszatérésen gondolkodnak, a HR osztály munkatársai karrierbeszélgetésekkel segítenek felkészülni, s az ideális munkakört megtalálni. Terveink szerint angol tanfolyamot és eszközkezelési tréninget is biztosítunk számukra – a minél sikeresebb visszatérésért. A programba elsőként az irodában dolgozó anyukák kapcsolódhatnak be, hosszútávú célunk, hogy az összes tescós anyukát bevonjuk, azokat is, akik már nagyobb gyerek(ek)et nevelnek.

Fontosak számunkra a hagyományok, ezért a Tesco Moms program keretén belül nemrég csatlakoztunk a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vándorbölcső programjához is. A Kárpát-medencében őshonos fából készült bölcső a tescós családok között vándorol majd, és a baba hat hónapos koráig használhatják a családok mielőtt új otthonba kerül.

A TescoMoms mellett a már bevezetett rugalmas megoldásaink is segítenek női kollégáinknak a munkahelyi és családi szerepeiket összeegyeztetni. A fixen fix rögzített részmunkaidős foglalkoztatás, az első osztályosok szüleinek járó plusz szabadnap, a nyári gyerekmegőrző és táboroztatás, 200 tablet kiosztása munkatáraink gyerekei körében, a könnyebb otthoni tanulásért, a távoli munkavégzés az irodai dolgozóknak, a műszakbeosztás egyeztetése az áruházakban és raktárakban dolgozó tescós pároknál, és a márciusban elindított Women’s Network fórum is népszerűek kollégáink körében.

Büszkék vagyunk rá, hogy családtámogató intézkedéseinkért tavaly decemberében elnyertük a Családbarát Munkahely tanúsító védjegyet is.