Csillagjegyek és a bezártság – így vidítsd fel a különböző jegyek szülötteit

2020. május 13.

10 perc olvasási idő 

Egyik napról a másikra szorultunk be otthonainkba, kényszerültünk arra, hogy megváltoztassuk addigi mindennapjainkat. A bizonytalanság és stressz, ami az új élethelyzettel és a rendkívüli helyzettel együtt jár, könnyen feszültséget okozhat otthonainkban. A lelki állapotunkat és közérzetünket sok egyszerű módszerrel javíthatjuk: tornázhatunk, olvashatunk és kézművesedhetünk a könnyedebb mindennapokért. Az asztrológiából is meríthetünk: csillagjegyünk segíthet eligazodni saját és családtagjaink megküzdési stratégiái között. 

Forrás: Pixabay

Kos

A Kosok nagyon nehezen tűrik a bezártságot. Fontos számukra, hogy egyértelmű szabályokat hozzatok, pontosan fektessétek le a közös együttélés minden normáját. Vannak azonban pillanatok, amikor ez sem segít. Ilyenkor hagyjátok őket félrevonulni, gondolkodni. A saját világukban töltött órák feltöltik őket és ugyan olyan szellemes és kedves társakká válnak, mint korábban voltak.

Bika

A Bika jegyűek imádnak otthon lenni. Barkácsolnak, sütnek, főznek, takarítanak minden szabadidejükben. Ők azok, akik konyhapultján ott van a kovász, mellette pedig a bedagasztott kenyértészta kel. A home office-ban is örömüket lelik. Társukat is bevonják a munkába, és így, együtt, sokkal könnyebben és gyorsabban telik az idő.

Ikrek

Az Ikrek csillagjegyű emberek sokkal érzékenyebbek a változásokra, ezek könnyen érzelmi hullámvasútra ültethetik őket. A szomorúság és a hurráoptimizmus szinte észrevétlenül válthatják egymást a mindennapjaikban. Nehezen viselik a másoktól való fizikai távolságtartást. Számukra éppen ezért életmentő lehet minden más, elektronikus kapcsolattartási forma. Ha nagyon rossz kedvük lenne, bátorítsátok őket, hogy hívják fel vagy írjanak barátaiknak, csevegjenek egy jót.

Forrás: Pixabay

Rák

A Rák csillagjegy uralkodó bolygója a Hold. Kedvesek, együttérzőek. Szerencsések a Rák csillagjegyűek családtagjai, lakótársai: ők ugyanis bármikor kaphatóak egy mély beszélgetésre. Nyugalmuk ragályos, környezetüket is megnyugtatja jelenlétük.

Oroszlán

Az Oroszlánok nagyon nehezen viselik a bezártságot, azt, hogy nem találkozhatnak emberekkel. Számukra ugyanis nagyon fontosak a pozitív visszacsatolások, a bókok. A jelenlegi időszakot úgy tehetitek könnyebbé számukra, ha olyan dolgokat kértek tőlük, amihez nagyon értenek. Egy filmszerető Oroszlántól például kérhettek filmtippeket: ezzel magatoknak és neki is szereztek egy nagyszerű estét. 🙂

Szűz

A Szűz csillagjegyűek számára fontos a személyes terük, a rutinjaik. Adj lehetőséget számukra, hogy ezen ne kelljen változtatniuk, s hogy mindig legyen egy kis zuguk, ahová vissza tudnak vonulni. Lehetőség szerint mindig rakj rendet magad után, ha Szűz jegyű társsal élsz együtt. A rendetlenség ugyanis nagyon bosszantja őket.

Mérleg

A Mérleg jegyű emberek imádnak kísérletezni és lakberendezni. Jobbító ötleteik és szándékuk kimeríthetetlen. Szerezz be egy ragasztópisztolyt, sok-sok kreatív elemet, nézegessétek bútoráruházak honlapjait, válogassatok együtt lakásdekorációt – így a karantén hetei gyorsan és vidám telnek majd.

Forrás: Pixabay

Skorpió

ASskorpiók lobbanékonyak, könnyen megharagszanak apró dolgokért is. A mostani helyzetben azonban jobb, ha békességben éltek egymás mellett. Így aztán fontos, hogy mindig, minden apró félreértést azonnal megbeszéljetek. Legyetek őszinték, ha lehetséges, úgynevezett énközlésekben (egyes szám első személyben) mondjátok el, hogy kit, mi zavar. Ezzel a stratégiával könnyedén vesztek majd bármilyen akadályt.

Nyilas

A Nyilas csillagjegyűek jól tűrik a bezártságot, hiszen fantáziájuk segítségével messzi földekre szárnyalhatnak. Nagyon élénk a képzeletük, talán a mostani járványhelyzetről is van néhány egészen hihetetlen gondolatuk. Hallgassátok őket figyelmesen, mert ez nagyon boldoggá teszi őket. Természetesen nem kell mindent elhinnetek, amit mondanak 🙂

Vízöntő

A vízöntő jegyű partnered biztosan megtalálja a vírushelyzet pozitív oldalát. Talán gyakran hallasz olyan biztató mondatokat tőle, hogy a koronavírussal a világ most önmagát gyógyítja. Egy stresszesebb időszakban talán ez túl sok lehet számodra. Mégis, próbálj meg feltöltődni pozitivizmusából. Ez neked és neki is segíthet.

Bak

Az egyik legszerencsésebb csillagjegy a Bak, hiszen ő a többieknél is jobban bírja az egyedüllétet és a bezártságot. Az összeesküvés-elméletek és kétes eredetű hírek azonban könnyen magukkal ragadják. Figyelj rá, hogy ne essen kétségbe a sok rossz hírtől.  Beszélgess vele, hívd fel figyelmét a pozitív fejleményekre.

Halak

A Halak a karantén első néhány hetét wellnessként éli meg. Később azonban könnyen depresszióssá válhatnak. Sírjatok, nevessetek velük együtt. Fontos, hogy érezzék: nincsenek egyedül.