Csak Borsodban 11 Tescóból juttatjuk el naponta a megmentett élelmiszert

2020. május 14.

3 perc olvasási idő

Élelmiszermentő programunk ebben a nehéz időszakban ha lehet, még fontosabb, mint a békés hétköznapokon. Mindazok, akiknek kollégáinkkal és a Magyar Élelmiszerbankkal közösen naponta eljuttatjuk a tescós adományokat, számítanak ránk. Idősek, családosok, egyedülállók – sok ezer nélkülöző ember életét tesszük könnyebbé. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége összefoglalójából kiderül: több mint 21 ezren vannak! Büszkék vagyunk rá és köszönjük kollégáinknak, hogy a megyében 11 Tesco segítségére számíthatnak!

Csak Borsodban két családok átmeneti otthonát, két fogyatékkal élőket ellátó intézményt, egy szenvedélybeteg ellátót, két hajléktalanellátót, két gyermekintézményt, illetve 19 háztartást lát el a Magyar Élelmiszerbank. Ez azt jelenti, hogy a megyében összesen 21590 embert segítenek rendszeresen. Ezen belül csak Miskolcon 7920 rászorulónak visznek élelmiszert nap mint nap.

“Az élelmiszereket a partnerszervezetek veszik át az Élelmiszerbank raktárából vagy az áruházaktól helyben, előkészítik az élelmiszereket osztásra és kiosztják az általuk ellátott nélkülözőknek. Időseknek jelenleg házhoz szállítanak, minden osztás esetén megfelelő védő felszerelést használnak és limitálják a kontaktusok számát. Az átadásokat igyekeznek szabad levegőn megoldani. Családok, gyermekek, hajléktalanok, fogyatékkel élők kapnak még az élelmiszerből az időseken kívül  – mondta el a nyugdíjas szervezetnek Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

A teljes cikk itt olvasható.