Fáradhatatlanul mentjük az élelmiszert a nélkülözőkért

2020. május 19.

5 perc olvasási idő

Nemrég adtuk hírül, hogy már a hazai Tescók 90 százalékában mentjük az élelmiszert! Most az Élőbolygónk adott teret stratégiai partnerünk, a Magyar Élelmiszerbank újabb köszönetének ezért a kitartó és fontos munkáért. Kollégáink a megnövekedett terhelés mellett is odaadóan végzik ezt a munkát, minden egyes nap végén összeállítják és szállításra készen tárolják a pékárut, zöldséget, gyümölcsöt.

Azt írják: “Az áruházlánc jelenleg is üzemelteti napi élelmiszermentő programját, amelyben a Magyar Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül az áruházak környékén élő rászorulókat látja el élelmiszerrel. Csak egy héten a Tesco Magyarországon összesen 75 tonna élelmiszert ajánlott fel erre a célra.”

Beszámolnak arról is, hogy a napi élelmiszermentő program működtetésén felül a Tesco 42 millió forint értékű termékadománnyal egészíti ki a nehéz helyzetbe került családok támogatását, amit a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül juttat el azoknak, akiknek erre most a legnagyobb szükségük van.

Az Élelmiszerbank elnöke azt mondta: “Hálásak vagyunk, hogy a nehéz körülmények és a megnövekedett munkamennyiség ellenére a Tesco munkatársai továbbra is elkötelezetten vesznek részt a vállalat napi élelmiszermentő programjában. Az így átadott élelmiszer eddig is nagy segítség volt, de azt érzékeljük, hogy most talán minden eddiginél többet számít, többet segít. Megható és megindító, hogy a Tesco kollégái így kiállnak a rászorulók mellett. Minden tiszteletünk és hálánk az övék. A rendkívüli adomány is nagy öröm számunkra, már most látjuk, hogy nagy szükség lesz rá, igyekszünk legjobb tudásunk szerint szétosztani majd.”

Jelenleg a 201 magyarországi áruházunkból már 185 vesz részt az élelmiszermentő programunkban, ezek közül több is az elmúlt hetekben kezdte meg az adományozást.

További részletek az élelmiszerpazarlás elleni programunkról ITT olvasható.
A programban részt vevő áruházaink térképe pedig ITT látható.

Büszkék vagyunk az élelmiszermentésben részt vevő kollégáinkra és a közreműködő partnereinkre.