Oklevelet kaptunk a kórházban lévő gyerekek segítőjétől, az Amigostól

2020. május 19.

4 perc olvasási idő

Új utat találtak a gyógykezelésen lévő kis páciensek támogatására létrejött Amigos a gyerekekért Alapítvány segítői. Most, hogy személyesen nem tuják látogatni a gyerekeket, ők is beköltöztek az online térbe, és hátrányos helyzetű középiskolásokat korrepetálnak a szóbeli érettségik előtt.  “Ön választ, mi segítünk”, helyi közösségeket támogató országos programunk egyik nyertese azt írja: ebben a nehéz időben a Tescónak is köszönhetik, hogy folytatni tudják céljaik megvalósítását. Még egy oklevelet is kiállítottak, amit büszkén teszünk közzé, hiszen mindannyiunknak szól! 

Levelükben azt írják: “Köszönjük, hogy mellettünk vagytok! 5 és fél éve 11 lelkes egyetemista indította el az Amigost, 2020 márciusától pedig már 170-en szorgoskodunk az ország 12 kórházi egységében, négy különböző városban több ezer látogatással és boldog pillanattal a hátunk mögött. Nélkületek nem tudnánk ilyen stabilan működni. Sőt mi több, az átmeneti krízishelyzetben a támogatásotok még fontosabb szerepet játszik, hiszen Nektek is köszönhetően tudtunk tartalékot képezni, tovább működni és tudunk ebben a nehéz helyzetben is előre tervezni.”

Az Amigók most az online térben folytatjuk a kórházi bevetéseket, emellett megalapították az Amigos Extrát. A beteg gyerekek támogatása mellett az átmeneti időszakban középiskolásokat készítettek fel ingyenesen a nyelvi érettségire.

Beszámolójukat egy jó hírrel zárták: Idén először fogadhatunk adó 1%-os támogatást, így most már ekképp is támogathatod ügyünket. Ebben a zavaros időszakban ez most fontosabb, mint bármikor, hiszen kiszámíthatatlan a jövő, mi viszont kiszámíthatóan szeretnénk a gyerekek mellett állni, ez az Amigos különlegessége: ha megígértük, ott vagyunk! Kérünk, támogass minket adód 1%-ával idén.”