Mentősöktől a gyermekotthonig – több száz kollégánk segített országszerte

2020. május 21.

10 perc olvasási idő

Az elmúlt hónapokban munkatársaink nemcsak a frontvonalban álltak helyt, de segítettek az időseknek, a rászorulóknak, és támogatták az egészségügyben dolgozókat is. Számos budapesti és vidéki áruházunk indított önálló kezdeményezéseket a környéken élők támogatására. Volt, ahol tescós élelmiszerekből főztek a közfeladatot ellátóknak, máshol azoknak állítottak össze adománycsomagokat, akik munka nélkül maradtak, és akadt olyan település is, ahol az áruházvezető személyesen vitte házhoz a bevásárlást az időseknek. Emellett központilag is adományoztunk stratégiai partnereinken keresztül, legutóbb például húsvéti édességeket ajánlottunk fel jótékony célra több millió forint értékben a nélkülözőknek.

A jelenlegi, megváltozott körülmények között az összefogás és a rászorulók támogatása legalább annyira fontos, mint az, hogy vigyázzunk egymásra és magunkra. Régóta támogatjuk az áruházaink környékén élő közösségeket, kollégáink pedig napi munkájukon felül is rengeteget tesznek azért, hogy segítsék azokat, akiknek most a leginkább szükségük van rá. Önálló kezdeményezéseik révén több településen a helyi mentőállomások vagy kórházak extra tisztítószert, üdítőt és friss gyümölcsöt kaptak, de a Fogarasi úti Tesco Extra áruházunk például külön pénztárt nyitott, és segített a vásárlás összekészítésében a Vakok Állami Intézete munkatársainak, akik a látogatási és intézményelhagyási tilalom miatt az épületben készletek nélkül rekedt 60 fiatalnak vásároltak be.

„A Tescónál hisszük, hogy minden apró figyelmesség számít. Éppen ezek azok a cselekedetek, amelyek ebben a nehéz időszakban rengeteget jelentettek a helyben élőknek, illetve dolgozóknak. Áruházaink saját támogatási kerettel rendelkeznek, amivel a helyi jó ügyeket támogathatják, de rájuk van bízva, hogy ezt hogyan használják fel. Rendkívül büszke vagyok kollégáimra, akik időt és energiát nem kímélve kitalálták és megvalósították ezeket a jótékony ötleteket, és maguk is sokat tettek azért, hogy minél jobban vigyázzunk egymásra. Lelkesedésüket, munkájukat ezúton is köszönöm!” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Több áruházunk a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetein vagy az önkormányzatokon keresztül támogatta adományokkal – többek között tartós élelmiszerrel vagy tisztálkodási csomagokkal – a rászorulókat. Országszerte pedig 24 település hajléktalan- és átmeneti szállói, valamint gyermekotthonok és kórházak kaptak tévéadományt.  Munkatársaink éppúgy támogatták szükséges élelmiszerekkel vagy tisztítószerekkel azokat, aki elvesztették munkájukat, mint a helyi egészségügyi intézmények dolgozóit. Ezenkívül a segítségnyújtás egyedi formái sem voltak szokatlanok: Szekszárdon tescós önkéntesek főztek minden hétvégén a közfeladatot ellátóknak áruházi termékeket felhasználva, míg a szegedi Annakút expressz boltvezetője minden nap házhoz vitte a bevásárlást a közelben élő időseknek.

„Mindezek mellett, a megváltozott körülmények ellenére is működtetjük napi élelmiszermentő programunkat, melynek keretében a Magyar Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül az áruházak környékén élő rászorulókat látjuk el élelmiszerrel. Munkatársaink kitartó és fáradhatatlan munkájának köszönhetően már áruházaink 90 százaléka vesz részt az élelmiszermentésben. A közelmúltban ezt egészítettük ki egy 42 millió forint értékű egyszeri termékadománnyal, amellyel az Élelmiszerbank és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogattuk, valamint több millió forint értékű húsvéti édesség felajánlásával, amely szintén nehéz helyzetbe került családokhoz jut el” – tette hozzá Hevesi Nóra.

További részletek a Tesco közösségi támogatásairól itt olvasható.