Sikerült a Nagy Ugrás! Véget ért 3 életmódváltó kollégánk 3 hónapos programja

2020. május 21.

10 perc olvasási idő

Elszántság, energia, egészség. Eljött a Nagy Ugrás utolsó fejezete, de kollégáink életében szó sincs a végéről! Az újévi nagy kihívást Andrea, Csilla és Péter is sikerrel teljesítette, és mindhárman azt mondják: ez a 3 hónap alapjaiban megváltoztatta az életüket. Büszkék vagyunk erejükre, kitartásukra és eredményeikre! Íme az utolsó nyilvános beszámolójuk!

Andi előtte-utána fotója

Berecz-Bagi Andrea: “Már tudom, merre tartok”

Íme, az én történetem: Közeledve a 47 év felé a változások jönnek-mennek az életünkben. Mind a környezetünkben, mind a munkahelyünkön. Ki így, ki úgy dolgozza fel ezeket. Sajnos én rossz irányba haladtam. Az örökös rohanás és megfelelési kényszer rányomta a bélyegét a mindennapjaimra. Nem vettem észre a testem jelzéseit, kevesebb figyelmet fordítottam magamra. Amikor rájöttem, hogy valami nem jó, már késő volt. Tudtam, hogy változtatnom kell, csak azt nem, hogy hogyan is kezdjem el.

És akkor jött Mara… Vele átbeszélhettem, hogy honnan indultam, és hova jutottam. Mi az, amit rosszul csináltam, és hogyan vethetek véget neki. És belevágtunk…

Nem mondom, hogy könnyű volt. Voltak nehéz pillanatok. A tiltott ételek utáni vágy egyre nagyobb kihívást jelentett az elején. Elkezdtem megváltoztatni az étkezési szokásaimat. Volt, amit ettem, és volt, amit nem. Hogy miért? Azt nem tudtam, csak csináltam. Mert azt mondták, hogy azt lehet, a másikat meg nem. Nekem pedig nem szokásom ellenkezni és bármit is feladni.

Az idő egyre csak haladt. A napok teltek. Elkezdtem táblázatot vezetni arról, hogy mikor mit ettem, hogy éreztem magam. Naponta mértem a súlyomat, és ezekről heti rendszerességgel egyeztettünk. Egyre több tudást szereztem az alapanyagok összetételéről, és azok hatásáról, és elkezdtem megérteni, hogy miért is csinálom ezt. Most már nem azért tettem, mert azt mondták, hogy ezt kell, hanem azért, mert megértettem, hogy ez a helyes, és ez a jó.

Éreztem, hogy valami változás megy végbe bennem. Egyre több energiám lett. Elhagytam a nehéz, káros ételeket, és elindultam a választékosabb és minőségi étkezés felé. Elkezdtem a vitaminok szedését, amitől még hatékonyabbnak éreztem magam. Megtanultam elengedni a dolgokat, és jóval kevesebb stresszel élni a mindennapjaimat.

A 90 nap véget ért, de nem számomra. A program lezárult ugyan, de én haladok tovább az úton. Igaz már egyedül, de nem esem kétségbe. Tudom mi a célom, és tudom merre tartok…

Hol is tartok jelenleg? Beszéljenek helyettem a képek! (-10,6 kg és -31 cm)

Ezúton köszönöm azoknak, akik lehetővé tették számomra, hogy résztvevője lehessek ennek a programnak, és külön köszönet Kovács Marának, aki nélkül nem juthattam volna el idáig!”

Csilla előtte-utána fotója

Horváth Csilla: “Megértettem, mi a jó nekem”

Igazából nem is tudom, hogy hol kezdjem, olyan sok pozitív tapasztalatom van. 🙂 3 hónap alatt 8 kilót sikerült leadnom (- 21,5 cm). Teli vagyok energiával, egyre kevesebbet vagyok stresszes, amit a programnak köszönhetek.

Megtanultam nem éheztetni a testem, mert eddig azt hittem, az a legjobb, ha nem eszek annyit. Így sokszor volt, hogy nem ettem már délután. De ez most már nem így van: igyekeztem betartani minden tanácsot és úgy érzem sikerült. A reggeli zöldség turmix ma már elengedhetetlen, a sok saláta, a különféle húsok pedig ma már a mindennapjaim része. Sikerült elhagyni a cukrot, a megszokott kis kávémat mézzel és tejszínnel iszom, nincs péksüti és csak gluténmentes kenyeret eszem. Nincs már kis nasika, egy kis ez, egy kis az. Ha édességre vágyom, a Testszerviz oldalon nagyon jó sok kis recept van.

A konzulensemnek köszönhetően megértettem, mi a jó és mi a rossz a testemnek. Minden héten vártam a konzultációt, hogy újra és újra többet tudjak meg a testemről, nagyon sok érdekességet tanultam.

A program kezdete óta már 2 mérettel kisebb nadrágot hordok. Megvettem a 42-est, és itthon döbbentem rá, amikor lötyögött rajtam és lecsúszott, hogy ezt bizony ki kell cserélni kisebbre (öröm és boldogság volt). Szeretem a futást, 2-3 naponta lefutom a kis megszokott útvonalamat minden gond nélkül. Teli vagyok energiával.

Mennyit gondolkoztam azon, hogy jelentkezzek a programra… Nem bántam meg, és örülök hogy úgymond sikeresen zártam. Igyekszem ezek után is betartani amit tanultam, és nem adom fel, mert még messze a cél, de a programnak köszönhetően már nem annyira messze. Most vagyok 87,5 kg (95,5 kg-val kezdtem), 80 kg a cél de azt még el fogom érni!

Hriczu Péter: “Az egyik legnagyobb sikertörténetem”

“Összességében elmondhatom, hogy ez volt az én egyik legnagyobb sikertörténetem. Megtanultam, miként adjak meg mindent a testemnek, amire szüksége van. Megbarátkoztam a salátafélékkel, míg az édességektől eltávolodtam. A rendszeres táplálkozást kötelező jelleggel tartatom be magammal. Nem éhezek szinte már soha, ezért amikor újra elkezdek edzeni, nem kell attól félnem, hogy testem nem fog megfelelően fejlődni, mint ahogy attól sem, hogy amit kemény munkával felépítek, azt a fogyókúrák folyamán le is adom. 

Azt nem mondhatom, hogy soha többé nem fogok kenyeret enni, egy tábla csokoládéval bűnözni, vagy egy sört meginni a nyári melegben, de azt igen, hogy ezek nem fogják minden napom részét képezni, és ésszerű határok között fogom tartani.

Ezúton is köszönöm a lehetőséget!  Sok sikert, nyitottságot, és elkötelezettséget kívánok minden változtatni akarónak!

Mi is gratulálunk a sikerekhez!

Kollégáink korábbi beszámolóit ITT és ITT és ITT olvashatjátok!

Érdemes!