Támogatjuk a sokszínűséget és a befogadást – ünnepeljük együtt a Sokszínűség Világnapját!

2020. május 21.

7 perc olvasási idő 

A Tescónál mindenkit szívesen látunk, hiszen nálunk minden az esélyegyenlőségről szól – korábban Katka és Matt is erről írt nektek. Nem számít, hogy ki vagy, honnan származol, a Tescónál mindenki sikeres lehet. Vásárlóink is különbözőek, igényeik sokszínűek, ezért kiszolgálásukhoz is olyan sokszínű kollégákra van szükségünk, akik könnyen tudnak velük kapcsolatot kialakítani. A Tescónál ti vagytok azok, akik jobbá tehetitek a vásárlói élményt, nektek köszönhetően vásárlóink is szívesen visszatérnek majd hozzánk.  

Ma ünnepeljük a Kulturális Sokszínűség Világnapját. Ebből az alkalomból büszkén jelentjük be, hogy a vállalat minden közép-európai piacán aláírta az Európai Sokszínűségi Kartát. A magyarországi Tesco 2019. október 4-én írta alá a dokumentumot. A sokszínűséget és befogadást támogató kezdeményezés 2010-ben indult. A nyilatkozat aláírásával a Tesco elkötelezte magát a kulturális sokszínűség támogatása és népszerűsítése mellet. Ahogyan azt kapcsolódó szabályzatunkban korábban mi is megfogalmaztuk, mi a Tescónál mindenkit szívesen látunk, nemre, nyelvre, kultúrára, társadalmi szerepre, szexuális irányultságra, oktatásra, készségekre, jövedelemre és még számtalan egyéb tényezőre való tekintet nélkül.

“Büszkék vagyunk rá, hogy sokan sokfélék vagyunk a nagy tescós családon belül. Ez a sokszínűség tesz minket nyitottabbá és elfogadóbbá, s ez a mindennapi munkánkban is nagy hasznunkra válik. Gondoljunk csak arra, hogy áruházi kollégáink naponta hány vásárlóval kerülnek kapcsolatba, míg irodai kollégáink milyen gördülékenyen tudnak együtt dolgozni a más országban élő tescósokkal. Számunkra ezek a tapasztalatok a bizonyítékai annak, hogy milyen elfogadó közösségben dolgozunk” – fogalmaz Szigeti Barbara országos HR vezetőnk.

Reméljük, hogy ti is hozzánk hasonlóan éreztek, hiszen a különböző nyelvet beszélő, különböző hagyományú, korú és hátterű kollégák és vásárlók elfogadása mindannyiunkat gazdagabbá tesz. Szeretnénk, ha minél jobban megismernétek egymást.

Ha többet szeretnétek megtudni a témáról, végezzétek el a sokszínűségről és befogadásról szóló új e-learningünket.  Reméljük, hasznos lesz számotokra.

Május 25-28. között az első tescós Sokszínűségi héttel várjuk irodai kollégáinkat. Interaktív beszélgetések, játék, mese, jóga, zene, mini nyelvlecke – csak néhány program, amikkel találkozhatnak munkatársaink. Minden nap más és más téma lesz fókuszban, gondolkodjunk közösen a diverzitásról és befogadásról, osszuk meg  egymással tapasztalatainkat! Népszerű vendégeink és színes programjaink pedig abban segítenek, hogy minél több élményt, információt kapjunk az esélyegyenlőségről. Délelőtti és délutáni időtöltésről is gondoskodunk, természetesen jelen helyzetben mindezt az online térben.

A részletes program itt olvasható.