Nem csupán tarja – hot dog, sajt, füge, ananász is a grillen!

2020. május 23.

8 perc olvasási idő

Szinte kimeríthetetlen a grillezéssel elkészíthető finomságok tárháza! Meglátjátok eheti receptjeinkből is!  Finom husi, hot dog és még sajt is ott van közöttük, olyan ínycsiklandó kiegészítőkkel, mint a kukorica, a füge vagy az ananász. Na, kiből lesz a Grillkirály?

Pácolt, sült sertéstarja grillezett ananásszal és kukoricával

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 Tesco Grill Master marinált sertés tarja portó szószban
  • 4 cső főtt kukorica
  • 1 ananász
  • 2 kk édespaprika
  • 1 kk csilipehely
  • 2,5 dl víz
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A húsok mindkét oldalát grillezzük 5-7 percig.
  2. A kukoricát megfőzzük, majd megkenjük vajjal, édespaprikával, sózzuk, borsozzuk, és a félbevágott ananászszeletekkel együtt a grillen átforgatjuk.

Hot dog szalonnába tekert virslivel, lilakáposztával és pirított hagymával

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 Tesco Grill  Master hot dog kifli/buci
  • 2 db Tesco Grill Master  baconbe tekert virsli
  • só, bors
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk kakukkfű
  • 20 dkg ecetes vöröskáposzta
  • pirított hagyma
  • 1 łyżeczka oliwy

Ecetes vöröskáposzta:

  • 1 fej vöröskáposzta
  • 0,5 l fehérborecet
  • 10 szem színes bors
  • 10 szem szegfűbors
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • 5 g csilipehely
  • 2 babérlevél

Mustáros szósz:

  • ¼ bögre sárga francia mustár
  • ¼ bögre méz
  • 1-2 kk füstölt paprika
  • ½ kk só
  • ½ csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:

Ecetes vöröskáposzta: 

  1. A káposzta külső, kemény leveleit eltávolítjuk. A káposztafejet félbevágjuk, fehér torzsáját kikanyarítjuk. A többit vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, lefedjük és egész éjszakára állni hagyjuk.
  2. Az ecetes lé hozzávalóit, vagyis az ecetet, a borsot, a szegfűborsot, a reszelt gyömbért, a csilit és a babérlevelet egy fazékba tesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a káposztát és 20 percig főzzük.
  3. A káposztát csavaros befőttesüvegekbe tesszük, és a lezárt üvegeket 20 percig dunsztoljuk (vízbe állítva főzzük). Még forrón kivesszük a vízből és fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni.

Hot dog:

  1. A zsemléket félbevágjuk, a belsejüket nagyon vékonyan megkenjük olívaolajjal, és 2 percen keresztül ropogósra sütjük a grillrácson.
  2. A kolbászokat sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukon grillezzük.
  3. Egy tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit. Ha kész, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  4. A meleg zsemléket megtöltjük a kolbásszal és a káposztával. Rátesszük az oregánót és a kakukkfüvet, rákenünk a mustáros szószból, majd az egészet bőségesen megszórjuk pirított hagymával.

Quinoa saláta grillezett halloumi sajttal és fügével

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 240 g Tesco Grill Master natúr sajt
  • 10 dkg quinoa
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 marék rukkola
  • 4 szem friss füge
  • néhány mentalevél
  • 1 citrom
  • 1 ek méz
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A grillsütőt forrósítsuk fel. A halloumi sajtot felszeleteljük, megcsepegtetjük olajjal, és a szeleteket mindkét oldalukon megsütjük.
  2. A quinoát beleszórjuk egy fazékba. Vizet forralunk, ráöntjük, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg be nem szívja a vizet és meg nem dagad. Szűrjük le róla a felesleges folyadékot.
  3. Az öntethez két evőkanál olívaolajat összekeverünk 1 evőkanál citromlével. Mézzel, sóval és borssal ízesítjük.
  4. A kihűlt quinoát összekeverjük a rukkolával és a zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a félbevágott fügét és a grillezett sajtszeleteket, majd meglocsoljuk a dresszinggel. Friss mentalevelekkel tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Legyél te is grillmester ezen a nyáron a Tescóval!