Gyerekek zenélhetnek, táncolhatnak támogatásunkból Siklóson

2020. június 19.

3 perc olvasási idő

Egész napos programot szervezhet a Siklósi Zeneiskoláért Alapítvány  közösségi pályázatunk 400 ezer forintos támogatásából. A művészeti iskola diákjai adhatnak műsort: zenélhetnek, táncolhatnak és rendezhetnek kiállítást.

Az „Ön választ, mi segítünk” programunk legutóbbi fordulójában az iskola „Táncsics zenei, kulturális és egészségnap – Fontos vagy nekünk!” című pályázata kapta a legtöbb szavazatot a siklósi-mohácsi körzetben. A siklósi hipermarketünk vezetője, Kostyál László adta át Fischer Zsolt intézményvezetőnek jelképesen az összeget – írta meg cikkében a bama.hu.

Forrás: bama.hu

A cikk szerint a rendezvényt várhatóan az ősszel szervezik meg, melyen az iskola tanulói: táncosok, néptáncosok, a Pöttöm zenekar, a Dolce Hegedűegyüttes, valamint a Tücsök zenekar tagjai és a gimnázium tanulói  lépnének fel. Mindezek mellett az alapfokú művészeti iskola tanulóinak alkotásaiból egy képzőművészeti kiállítást is rendeznek. Az áruházvezető elmondta azt is, hogy ebben a fordulóban a nyertes projekt összesen 8574 szavazatot kapott.

Második lett a Hétágfa Egyesület programja, 3627 szavazatot kaptak a vásárlóktól egy helyi tanösvény kialakítására. Harmadik helyen pedig a Vidéken jó! Alapítvány végzett 3098 zsetonnal. Ők 100 ezer forintot kaptak az ormánsági hagyományos ételeket (kemencés kenyeret, rétest, punyát, kötött tészta levest) népszerűsítő  egész napos műhelyfoglalkozásra.

Gratulálunk a nyerteseknek!