Tanösvény és interaktív játszóudvar épült a zirci óvodásoknak segítségünkkel

2020. június 19.

4 perc olvasási idő

A tanösvény és a játszóudvar az “Ön választ, mi segítünk” programunk támogatásával valósult meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsődében, melyet a gyerekek már birtokba is vehettek.

Az „Apró talpak” óvodai tanösvény a pályázati forrásunkon kívül önerőből és szülői felajánlásokból  valósítottak meg – írta meg cikkében a Zirc.hu.

Forrás: zirc.hu

A cikkben a koronavírus-járvány idejére tekint vissza Kovács Mónika intézményvezető, ennek kapcsán beszélt az udvar karbantartásáról, a játékok lefestéséről és arról, hogy sikerült elkészülniük az új tanösvénnyel is. Ahogy mondja, az összefogásnak köszönhetően egy olyan fából készült, interaktív játékokkal felszerelt játszóudvar készült el, amely a természet megismerésére hívja, környezettudatosságra neveli a 250 fős gyermekközönséget.

Az “Ön választ, mi segítünk” programunk 6. fordulójában nyerték meg a közönségszavazást 32232 szavazattal. A második helyen egy várpalotai projekt végzett és kapott 200 ezer forint támogatást ahhoz, hogy a Készenléti-lakótelep iskolakertjét stresszoldó relax-kertté és közösségi kertté formálhassák. Harmadik pedig 19493 szavazattal a Pangea Egyesület lett, akik a Bakonyba szerveztek tábort, ahová a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ által választott 8 hátrányos helyzetű gyermek ingyenes részvételét támogatta a nyert 100 ezer forint.

Gratulálunk a fejlesztésekhez, amelyek mind a gyerekek örömét és fejlődését szolgálják!