Zsolt üzenete – itt van a legfrissebb Little Helps Plan Közösségi Stratégiánk

2020. június 29.

4 perc olvasási idő

Kedves Kollégák!

Örömmel jelentem be, hogy ma reggel nyilvánosságra hoztuk legfrissebb Little Helps Plan Közösségi Stratégiánkat.

A jelentés összefoglalja mindazt, amit az elmúlt évben – 2020. február végéig bezárólag – tettünk  munkatársainkért és a helyi közösségekért, és azt, hogyan fejlesztettük  termékkínálatunkat. Az idei jelentésben a meglévő 3 pillér egy újabbal bővült: ezúttal arra is kitérünk, hogy mi mindent tettünk a bolygónkért, amelyen élünk. Felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy lépéseket tegyünk olyan fontos környezetvédelmi kérdésekben, mint a klímaváltozás és az erdőirtás.

A Little Helps Plan Közösségi Stratégiánk keretében tett magyarországi erőfeszítéseink elképesztő jelentőséggel bírnak. Íme néhány az elmúlt év eredményei közül:

·         Magyarországon 2016 óta 63 %-kal csökkentettük a működésünkben keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét. Ezzel tíz évvel hamarabb értük el az ENSZ 12.3-as Fenntartható Fejlődési Célját, mely az élelmiszer-pazarlás felére csökkentését tűzte ki célul 2030-ig.

·         90 %-kal csökkentettük a sajátmárkás termékeink csomagolásában található nehezen újrahasznosítható anyagok mennyiségét – jó úton járunk ahhoz, hogy az év végére ez a szám 100% legyen.

·         A 2015/2016-os pénzügyi évhez képest 77 %-kal csökkentettük károsanyag kibocsátásunkat és megújulóenergia-tanúsítványaink szerint 100%-osan átálltunk a megújuló energia használatára.

·         Ön választ, mi segítünk programunknak köszönhetően 2016 óta 867 helyi kezdeményezést támogattunk Magyarországon.

·         A 2019/20-as pénzügyi évben több mint 16,5 millió adag ételnek megfelelő élelmiszerrel támogattuk a rászorulókat élelmiszermentő és – gyűjtő programjainkban. 2016 óta több mint 60 millió adag ételt adományoztunk.

Mindannyian büszkék lehetünk, hogy munkánkkal, erőfeszítéseinkkel pozitív változásokat értünk el a vásárlóink, kollégáink és közösségeink számára fontos társadalmi és környezetvédelmi kérdésekben. Bár a COVID-19 járvány következtében rövid időn belül számos változás történt működésünkben, a fenntarthatósággal kapcsolatos vállalásaink talán fontosabbak, mint valaha. Persze mindig lehet még többet tenni, és erre is kell törekednünk. Továbbra is azon leszünk, hogy minden vállalati döntésünknél figyelembe vegyük az adott döntés társadalmi és környezeti hatásait.

Nehéz összefoglalni mindazt, amit az elmúlt évben elértünk. Kimondhatatlanul büszke vagyok az elért eredményekre, és ezúton is köszönöm nektek mindazt, amit tesztek.

Vigyázzatok magatokra!

 

Üdvözlettel:

Zsolt