Így óvja a Tesco a környezetet: csökkentettük az élelmiszerhulladékot és a CO2 kibocsátást!

2020. július 3.

3 perc olvasási idő

A legnagyobb iparági szereplők vettek részt a karbonsemlegesség eléréséről szóló online konferencián, július másodikán. A Tescót Hevesi Nóra kommunikációs igazgatónk képviselte. Szó volt a nagy sikerű élelmiszermentő akciónkról, valamint áruházaink és szállítási folyamataink CO2 csökkentéséről is beszélt. Olvass tovább a részletekért!  

A Tesco rengeteget tesz azért, hogy gyerekeink egy élhetőbb világban nőjenek fel – többek között ez volt Hevesi Nóra kommunikációs vezetőnk üzenete a Race to Zero Carbon online konferencián. Arról is beszélt, hogy a Tesco az Élelmiszerbankkal közös élelmiszermentő akciójával 63%-kal csökkentette az élelmiszerhulladékot 2016 óta.

A Tesco a 2050-es évet tűzte ki célul, hogy teljesen karbonsemlegessé váljon. Nagyon jól haladunk e vállalásunk felé is, hiszen már most 37%-kal csökkentettük a CO2 kibocsátásunkat. Az üzleteink berendezésének cseréjével és a logisztikai folyamatok optimalizálásával rengeteg energiát spóroltunk eddig is. És ami talán a legfontosabb: 2030-ra a boltjainkban felhasznált energia egésze megújuló forrásból származik majd!

A karbonsemlegességről szóló konferencián felszólalt még Iain Lindsay brit nagykövet, René van Hell holland nagykövet, Klaus Streicher Németország budapesti nagykövetségének ügyvivője, Ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke, dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diána, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) munkacsoportjának alelnöke és számos jó példával elöljáró vállalat képviselője.