„Környezettudatosan a jövőért” Gyűjtsd szelektíven plusz forintokért az alumíniumdobozokat idén is!

2020. július 9.

4 perc olvasási idő

Tavalyi környezettudatos kampányunk idén folytatódik! Ezen a nyáron se dobd ki a sörös- és üdítős dobozokat, hanem hozd vissza a Tescóba! Megéri, mert 5 ALU-dobozonként a korábbi 10 forint helyett 15 forint üti a markodat szeptember 30-ig!

Nyáron fogy a legtöbb sör, így a legtöbb dobozos sör is. A dobozos üdítők pedig egész évben népszerűek. Egyáltalán nem mindegy azonban, mi történik az üres dobozokkal, miután elfogyasztottuk a tartalmukat: szemetes kuka vagy visszaváltó automata. Nagyon nagy a különbség! Válasszuk a környezetbarát visszaváltást!

Miután az ALU-dobozok visszakerülnek valamelyik Tescóba, mi szelektíven összegyűjtjük és elküldjük azokat az országos hulladékkezelő központunkba. Préselés segítségével bálázzuk és továbbszállítják egy feldolgozó üzembe. Ezután következik az újrahasznosítás, ami segítségével új ALU termékek készülnek a szállítmányból.

Az ALU-dobozok visszaváltására 2012 óta van lehetőség a Tescónál. Azóta már 4700 000 kilogramm üdítős és sörös dobozt juttattunk el újrahasznosításra! Jelenleg majdnem minden hipermarketünkben van lehetőség visszaváltani az ALU dobozokat. A jövőben tervezzük, hogy minél több egységünkben elérhetővé váljon ez a szolgáltatás.

Miért jó ez? Nem terheljük környezetünket a nem lebomló szeméttel, mivel a dobozokat újra fel lehet használni. Az ALU doboz ugyanis 100%-ban újrahasznosítható! Ezzel hozzájárulhatunk a fenntarthatósághoz, jót teszünk a földünknek és amennyiben szokássá válik, hosszú távon javíthatjuk gyermekeink környezetének minőségét.