Élen Közép-Euróbában a nyári tartósélelmiszer-gyűjtésben!

2020. július 10.

3 perc olvasási idő

Büszkeséggel tölt el minket, hogy nyári élelmiszergyűjtő kampányunk 2. hetében közép-európai üzleteink közül a magyarországi Tescókban gyűlt össze a legtöbb tartósélelmiszer – hála kollégáinknak, s vásárlóinknak. Az akció kezdete óta összegyűlt mennyiségből – az Élelmiszerbank segítségével – 15.500 tál étel kerülhet a rászorulók asztalára. Az augusztus végéig tartó kezdeményezésbe bárki bekapcsolódhat, akinek fontos, hogy támogassa a környezetében élő bajba jutottakat.

A gyűjtés második hetében összesen 2183 kiló élelmiszer gyűlt össze 201 hazai boltunkban – megelőzve ezzel cseh, szlovák, lengyel kollégáinkat, s vásárlóinkat. Az akcióban résztvevő Tescókban külön gyűjtőponton adhatóak le a tartós termékek, így akár közvetlenül vásárlás után felajánlható a pluszban megvásárolt olaj, liszt, konzerv – bármilyen tartósélelmiszer, ami hosszú lejáratú, s később is felhasználható.

Számos áruházunkban nagy a verseny, vajon, hol gyűlik össze a legtöbb termék, kiemelkedően teljesítő boltjainkról itt írtunk bővebben. Áruházi, s irodai csapataink is kitesznek magukért, külön bevásárló-túrákat szerveznek, hogy minél több segítség érkezzen.

Gratulálunk a gyűjtésben résztvevő, s az akciót önkéntesként támogató kollégáinknak!

Hatalmas öröm számunkra, hogy a gyűjtés kezdete óta Közép-Európa szerte több mint 20 tonna élelmiszert gyűjtöttünk, amiből 50.000 adag étel készülhet. Augusztus végéig pedig még a sokszorosa gyűlhet össze, segítsük együtt!