“Ön választ, mi segítünk” – Új játszótérnek örülnek a sarkadi bölcsisek

2020. július 13.

4 perc olvasási idő

“Ön választ, mi segítünk”, helyi közösségi fejlesztéseket támogató programunk 6. fordulójában nyert támogatást a  a sarkadi bölcsőde. Új játszóhelyet szerettek volna a kicsiknek. A csodás játékpavilont már birtokba is vették, és büszkén jelentjük: helyi kollégáink önkéntesként felajánlották, hogy a most még natúr fa építmény lefestésében is közreműködnek! 

A Békés megyei Sarkad bölcsődéje 3. lett a pályázaton, így 100.000 forint támogatást kapott a Tescótól, amiből a gyerekek legnagyobb örömére új játszóhelyet hoztak létre. A Mazsola bölcsi világgá is kürtölte a pompás eredményt, még a Békés megyei hírlap is közölte örömüket!

Korábban nagy hiány volt szabadtéri játszóhelyből és játékból. A pályázatban azt írták: szeretnék, ha a gyerekeknek részük lenne minél több boldog, ingergazdag, önfeledt tapasztalat megszerzésében. “Terveink szerint a kapott összegből egy NYITOTT, MINDENKI ÁLTAL IGÉNYBE VEHETŐ, uniós szabványnak megfelelő játékkal ellátott játszóteret hoznánk létre, melyekkel a hasznos időtöltést, a képességfejlesztést célozzuk meg.” Ez a szép terv valósult meg a Tesco támogatásából.

Ráadásul azért, hogy az új játékpavilon minél tovább lehessen a Mazsola bölcsőde gyerekeinek örömére, sarkadi áruházunk dolgozói felajánlották segítségüket a pavilon lefestésében is. Büszkék vagyunk kollégáinkra!

Ugyanebben a fordulóban a Békéscsabai Tündérkert Óvoda magas-ágyásra és fűszerkert megvalósítására nyert 400.000 forintot, míg az Eleken tevékenykedő Zártszelvény Sportegyesület 200.000 forintos támogatást kapott kapott jótékony munkájához. A virágos és tiszta városért többszáz fát és virágot ültetnek, megtöltve a köztereket és közintézmények környékét. Még arra is rávették a helyieket, hogy a Szív napja alkalmából közösen tegyenek egy sétát a városban, eközben pedig szedjék össze a szemetet. Remélik, ez hat a szemetelőkre is és egyre többen vigyáznak majd közvetlen környezetük, lakóhelyük tisztaságára, szépségére.

Gratulálunk mindenkinek!