Szeretsz jótékonykodni? Oszd meg velünk véleményed te is!

2020. július 17.

5 perc olvasási idő

Vannak az évnek sajátos időszakai, amikhez a jótékonykodás szervesen hozzátartozik. Karácsony előtt például sokan gondolnak nélkülöző embertársainkra, és valami módon szeretnék jobbá-szebbé tenni az ünnepet. Persze számos lehetőségünk van jót tenni bármikor, de idén még egy sosem látott helyzet is cselekvésre késztette az együttérzőket. Most, hogy a járvány családok ezreit hozta nehéz helyzetbe, rengeteg akció indult, hogy valahogy enyhíteni lehessen a gondokon. Ilyen a Tesco rendkívüli tartósélelmiszer-gyűjtése is. A szeretlekmagyarország.hu szuper összeállításában jó ötleteket kaphatunk az adományozáshoz, ráadásul most a véleményünket is elmondhatjuk arról, mik a szokásaink. 

Akár öt jó ötletet is kaphatunk a cikkből, ami azt térképezi fel, milyen lehetőségeink vannak, ha jó cselekedeteken törjük a fejünket. A jótékonyságnak ezerféle módja lehet a különféle adományoktól kezdve egészen az önkéntes munkáig – írják. “Ahhoz, hogy segíts másokon nem kell, hogy tehetős legyél, elég, ha odafigyelsz a környezetedre és arra, hogy ne pazarolj. És bár karácsony környékén gyakrabban hallani a különféle jótékonysági kampányokról, lehetőségekről, nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy segíteni egész évben lehet, sőt kell is.”

Ruha, játék, használati tárgyak – ami nekünk már nem kell, másoknak éppen jól jöhet! Érdemes időről időre azzal a szemmel is körbejárni otthonunkat, hogy valóban mindenre szükségünk van, amiket felhalmoztunk? Máris kiderül, milyen egyszerű jótékonynak lenni!

Túl sok minden van a kamrában vagy a hűtőben? Előfordul, hogy észrevétlenül felhalmoztunk akár tartós élelmiszert, akár más finomságokat. Nézzük át rendszeresen az élelmiszereinket; könnyen kiderülhet, van adományozni valónk is!

Évről évre érdemes adónk 1 %-át felajánlani olyan megbízható  alapítványoknak, egyesületeknek, amelyek biztosan jó célra fogják felhasználni az összeget. Fontos, hogy ebben mi dönthetünk!

Adomány lehet az időd és a munkád is!Az önkéntességnek számtalan módja van: dolgozhatsz konyhán, menhelyen, nevelőotthonokban élő gyerekeknek segíthetsz a tanulásban, kertészkedéssel, szemétszedéssel a lakóhelyed környékén, szervezeteknek a gyűjtésben, adományok válogatásában, de akár azzal is, hogy ingyenesen felajánlasz valamilyen szakértői segítséget” – sorolja a cikk az ötleteket.

Minden apró segítség számít: egy-egy kiló liszt és néhány száz forint is nagyon sokat segít, ha minél többen adjuk össze!

Te mit gondolsz? Mi alapján döntesz, szoktál -e rendszeresen vagy alkalomszerűen jót tenni másokért?

Töltsd ki te is a néhány pontos kérdőívet, amiből megtudhatod, jótékony lélek vagy-e! Kattints IDE!