Extra kihelyezésekkel újabb 3 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttünk a rászorulóknak!

2020. július 23.

8 perc olvasási idő 

Hihetetlen összefogással gyűjtitek szerte az országban a tartós élelmiszert a rászorulóknak! A magyarországi Tescókban már negyedik hete halmozódnak a liszt-, olaj-, tészta-, cukor- és konzerv hegyek vásárlóink és a ti jóvoltotokból. A sikeres gyűjtéshez nagyban hozzájárulnak, azok a kreatív kihelyezések, amiket kollégáink készítenek több áruházunkban. Cikkünkben a kiskunhalasi és a budapesti Megaparkos kollégáink osztják meg veletek adománygyűjtő tippjeiket! 

A tartósélelmiszer-gyűjtő akciónk negyedik hetében, közel 3 tonna élelmiszert adományoztak vásárlóink a környezetükben élő, nélkülöző családoknak. Nem tudjuk szavakba önteni hálánkat! Köszönjük, hogy töretlenül biztattok és bátorítotok minden hozzánk betérőt, hogy támogassák a jó ügyet. Nem csak vásárlóinkat ösztönzitek, de ti magatok is önzetlenül adakoztok.

Eddig összesen 12 005 kg tartós élelmiszer gyűlt össze. Az elmúlt héten a zalaegerszegi (223 kg) és az albertirsai (218 kg) boltjaink gyűjtöttek a legtöbbet. Összesítésben pécsi boltunk vezet, eddig 1334 kg tartósélelmiszert gyűjtöttek. A Fogarasi úti üzletünkben 894 kiló hasznos termék gyűlt össze. Őket a Váci úti üzletünk (622 kg) követi.

Számos áruházunkban készítettek kreatív munkatársaink gyönyörű kihelyezéseket. Vásárlóink így akár, a fizetés előtt is betehetnek a kosarukba egy-egy adományterméket.

A budapesti Megaparkban  dolgozó kollégáink nagy lendülettel fogtak neki a gyűjtésnek. Az első három hétben összesen 24 kilónyi adomány gyűlt össze, most viszont, egyetlen hét alatt ezt a számot meghatszorozták, közel 150 kg-nyi adományt gyűjtöttek! Egészen elképesztő eredményt értek el. És hogy mi a sikerük titka?  Egy gyönyörű kihelyezést készítettek!  Így mesélt Ledenyák Miklós áruházvezető a nagyszerű eredményekig vezető útról:

“Tartottunk egy vezetői megbeszélést, amin végiggondoltuk, milyen lehetőségeink vannak. A vevőszolgálati vezető egy ütős kihelyezést szeretett volna készíteni, hogy ezt a fantasztikus kezdeményezést támogassa. Mivel vásárlóink 70%-a az önkiszolgáló kasszákat használja, így erre a területre fókuszáltunk. Át kellett gondolnunk, hogy mit is tegyünk a kihelyezésre, hogy ha valaki 200 Ft-ot szeretne adományozni, ő is találjon olyan tartós élelmiszer terméket, amivel szívesen segíti a rászorulókat. Nem akartunk tolakodóak lenni, de fel akartuk hívni a figyelmet arra, hogy minden apró figyelmesség csodákra képes.

Ez hatalmas teljesítmény, ami csakis a csapatnak köszönhető. Apróságokból hoztuk össze, hatalmas elkötelezettség van mögötte. Ami lefogyott, azt újratöltöttük gyorsan. A kezdeti gyenge eredmények után így tudtunk ilyen nagyszerű számot elérni.  

Biztatásként csak annyit írnék, hogy sok a változás jelenleg a világban. Néhányat nekünk is nehéz megélni, ám én azt gondolom, hogy ilyenkor is oda kell figyelni azokra, akik nélkülöznek. Sokszor csupán egy impulzus kell ahhoz, hogy elinduljon valami. Legyünk mi az impulzus maga! “

Kiskunhalasi áruházunkban is megnégyszerezték az adományt egyetlen hét alatt – szintén egy gyönyörű kihelyezéssel. Budai László áruházvezető is hasonlóan vélekedik, mint Megaparkos munkatársaink.

Bár a kiküldött központi vásárlói tájékoztatókat kitettük, a várt aktivitás mégis elmaradt. Alig-alig volt adomány. Egy olyan helyet kerestem, ami közel van a pénztárhoz,  hogy a vásárlás utolsó pillanatában érje az impulzus a vevőket. Ennek a célnak az önkiszolgáló kassza melletti polcok feleltek meg a legjobban. A visszajelzések egyértelműen pozitívak. Többen itt találkoznak először a felhívással. Az első három héten nagyon kevés adomány volt, ehhez képest a múlt héten már az előző hét négyszeres lett. A vásárlóink nagyon adakozóak, csak meg kell nekik mutatni a lehetőségeket. Ez egy olyan plusz dolog, amivel még inkább meg tudjuk különböztetni magunkat más kiskereskedelmi szereplőtől.  

 

Nagyon büszkék vagyunk mindenkire, s alig várjuk az 5 heti gyűjtés eredményeit! 🙂