Hallatlanul finom nyári halételek

2020. július 25.

7 perc olvasási idő

Most jön annak bizonyítéka, hogy a hal egyáltalán nem egysíkú étek. Három receptet hoztunk a hétvégére, amik mind ezt igazolják. Változatos köretekkel, változatos elkészítés mellett íme a paprikás pisztráng, a gnocchival kísért fűszeres lazac és egy különleges ecetes hal. Mindet próbáljátok ki!

Paprikás pisztráng angolos édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 3 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 5 dkg hideg vaj
  • 5 dkg pirospaprika
  • 4 darab pisztráng
  • 4 darab édesburgonya
  • 15 dkg átszitált liszt

Elkészítés: A pisztrángokat lefilézzük. A paprikát elkeverjük a liszttel és ebbe mártjuk a halszeleteket. Olívaolajon 3-4 perc alatt megsütjük. Az édesburgonyának vizet forralunk és belerakjuk a kockázott burgonyát. Ha megfőtt, leszűrjük és egy serpenyőbe rakjuk – 5 dkg vajjal. Átforgatjuk és már kész is a köret. Friss snidlinggel is megszórhatjuk.


Ecetes hal

Hozzávalók:

  • 1 adag cukor
  • 2 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 5 kanál ecet
  • 50 dkg lilahagyma
  • 1 csipet mustármag
  • 2 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1 kg hal (keszeg, garda)

Elkészítés: A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk és lehetőleg műanyag, vagy porcelánedénybe soronként, jól lesózva berakjuk. A tálat letakarva, hideg helyen, 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla. A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikára vágjuk és besózva, három órán keresztül hagyjuk állni. Ezután annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap a szikkadt sós halat, a lecsurgatott ecetes hagymával soronként befőttes üvegekbe rakjuk. Ízlés szerint cukros-ecetes páclevet forralunk, a fűszereket beleszórjuk és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra. Az üveget nem kell lekötni, elég befedni.


Kapros lazac gnocchival

Hozzávalók:

  • 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 2 dl tejszín
  • 3 darab tojás sárgája
  • 30 dkg cukkini (apróra vágva)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kk kapor
  • 80 dkg lazac
  • 2 csomag gnocchi
Elkészítés: A lazacokat leszeleteljük és sózzuk, valamint kaporral megszórjuk. A gnocchit belerakjuk egy tálba. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a cukkinit, a sajtot és felöntjük a tojássárgájával kikevert tejszínnel. Tetejére tesszük a lazacszeleteket. Előmelegített sütőben 150 fokon – 40 percig sütjük és utána tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Sok-Sok további halreceptet ITT találtok!