Házhoz visszük a nyári élményeket – több mint 75 millió forintnyi szünidei támogatást biztosítunk munkatársainknak

2020. július 29.

6 perc olvasási idő

Ez a nyár más, mint a többi. Az óvatosság és a biztonság minden eddiginél fontosabb, de hogy a járványhelyzet ne árnyékolja be teljesen a nyári napsütést, több mint 75 millió forint értékben biztosítottunk szünidei támogatást nektek, kollégáinknak. Félezer tescós gyermek szülei extra SZÉP kártya juttatást kapnak, amit állatkerti, vidámparki, strand-, múzeumi és más kulturális programok belépőire tudnak felhasználni. Alapítványunkon, a Tesco Angyalon keresztül pedig további tehetséges tescós gyermekek képességfejlesztő táborozását is segítjük.   

Évek óta hagyományosan nyári tábort szervezünk munkatársaink gyermekeinek, ám a koronavírus járvány jelentette veszélyhelyzet miatt idén „Tesco Szünidei Segítség” néven pályázatot hirdetettünk, amelyre összesen 533 rászoruló kollégánk jelentkezett. Ők július folyamán mindannyian megkapják az egyenként 45 ezer forint értékű SZÉP kártya juttatást, amit a nyári családi kikapcsolódásokhoz használhatnak fel. Emellett fiatal tehetségek tudás- és képességfejlesztő táborozásához is hozzájárulunk a Tesco Angyal Alapítványon keresztül, valamint pénzügyi támogatást biztosítunk azoknak az 5-16 év közötti gyermekeket nevelő munkatársainknak, akik a Szünidei Segítség programba nem kerültek be.

„Két kisgyermek édesanyjaként pontosan tudom, milyen nehéz a szünidőben lefoglalni a gyerekeket. Azzal is tisztában vagyok, hogy az elmúlt hónapok kihívásai gyermekek és felnőttek számára egyaránt megterhelőek voltak, ezért nagyon örülök annak, hogy több mint félezer munkatársunknak tudunk segíteni a felhőtlen nyári, családi kikapcsolódásban. Boldoggá tesz az a sok levél, amit a nyári támogatások kapcsán kollégáinktól kaptunk, amiben fülig érő gyermekmosolyokról, a segítségünkkel végre megvalósuló nyaralásról, nyári programok tervezgetéséről és őszinte lelkesedésükről számolnak be” – mondta el Szigeti Barbara, a 2019-ben „Családbarát munkahely”, idén pedig „Az év munkáltatója” díjat elnyerő Tesco Magyarország HR-vezetője.

A több mint 25 millió forintnyi szünidei támogatás mellett egyéb formában is igyekszünk élménydússá varázsolni munkatársaink számára a nyarat. Összesen 53 millió forint értékben ajándékoztunk kedvezménykupont kollégáinknak, ezzel is megköszönve járvány alatti helytállásukat. A cafeteria juttatás összegét pedig minden munkatársunk számára megemeltük az év végéig: miután a kormány meghosszabbította a szociális hozzájárulás adómentességét, úgy döntöttünk, hogy az adóteher-csökkentésből származó összeget továbbra is a munkavállalóinknak adjuk.

A járványhelyzetre, illetve a szünidei időszakra való tekintettel továbbra is biztosítjuk az iskolás korú gyermeket nevelő kollégáinknak kölcsönzött, tanulást segítő tabletek használatát, valamint lehetővé tesszük a központi irodában dolgozó munkatársainknak az otthoni munkavégzést. Az irodába bejárni kívánó szülők gyerekeinek pedig gyermekmegőrzést is biztosítunk.