Banánszállítmányból mentettek egy különleges békát angliai boltunkban

2020. szeptember 8.

3 perc olvasási idő 

Közel 10 ezer km-t utazott egy ecuadori béka egy banánszállítmánnyal. A különleges kétéltűt az egyik angliai Tescóban csomagolták ki. Kollégáink meglepődtek, amikor kinyitották a banános dobozt és meglátták az apró, 10 forintos pénzérme nagyságú  békát. Nem estek azonban kétségbe: azonnal szereztek egy befőttesüveget és riasztották a helyi állatmentőket. 

Forrás: www.chroniclelive.co.uk

Hopscotch, az ecuadori béka, maga sem sejtette, milyen hosszú útra indul, amikor néhány héttel ezelőtt beleugrott egy hatalmas papírdobozba. A dobozt később banánnal rakták tele, rácsukták a fedelét és hatalmas hajóra rakták. A béka pedig, mint a közmondásbeli rokona az aludttejben, csak pislogott az illatozó banánok között, a sötét dobozban. Néhány nap múlva az egyik angliai kisváros Tescójában nyílt ki a doboz fedele. A békát az ottani kollégáink találták meg. Amikor látták a különleges, sárga kisbékát, azonnal szereztek egy befőttesüveget és betessékelték a hívatlan látogatót.

A hüllőt a helyi állatmentőknek adták át. Most Hopscotch egy fiatal, 23 éves állategészségügyi asszisztens nappalijában él. Mondhatni aranyélete van: tücsköt eszik naphosszat. Ecuadorban ragadt rokonai biztosan irigykednének rá, ha tudnák, hogy világjáró rokonuk milyen nagyszerű helyre került, amikor megérkezett az angol kisváros Tescójába.