Budapesti klímakonferencia a Tescóval

2020. szeptember 8.

4 perc olvasási idő

Mi is ott leszünk október 9-án a Budapest Climate Summit konferencián, mely célja, hogy a klímaváltozás kihívásaival közösen nézzenek szembe a politikai döntéshozók, a vállalatok vezetői, a szakmai szervezetek és a kutatóintézetek.

Az előadók között vezérigazgatónk, Matt Simisteren kívül olyan nagyvállalatok vezetői is ott lesznek, mint az E.ON, az MVM, a Shell vagy a BMW. Bemutatják, hogyan alkalmazkodnak a gyorsan változó körülményekhez, a koronavírus okozta gazdasági nehézségek és az egyre sürgetőbb fenntarthatósági követelmények kettős súlya alatt. Az Európai Bizottság terveiről Frans Timmermans, európai zöld megállapodásért felelős ügyvezető alelnök fog beszélni, a konferenciát Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitja meg, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.

Forrás: budapestclimatesummit.com

Felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy lépéseket tegyünk olyan fontos környezetvédelmi kérdésekben, mint például a klímaváltozás, a károsanyag kibocsátás vagy a hulladék mennyiségének csökkentése. A 2020-as Little Helps Plan Közösségi Stratégiánk keretében magyarországi eredményei közül íme néhány:

  • Magyarországon 2016 óta 63 %-kal csökkentettük a működésünkben keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét.
  • 90 %-kal csökkentettük a sajátmárkás termékeink csomagolásában található nehezen újrahasznosítható anyagok mennyiségét – jó úton járunk ahhoz, hogy az év végére ez a szám 100% legyen.
  • A 2015/2016-os pénzügyi évhez képest 77 %-kal csökkentettük károsanyag kibocsátásunkat és megújulóenergia-tanúsítványaink szerint 100%-osan átálltunk a megújuló energia használatára.