A Rubik-kocka feltalálójának könyve már a Tescókban

2020. szeptember 11.

3 perc olvasási idő

Hihetetlen, de 40 éves jubileumát ünnepli a Rubik-kocka, ez alkalomra jelent meg Rubik Ernő: A mi kockánk című könyve, mely természetesen a Tesco áruházakban is kapható.

Ti is játszottatok a Rubik-kockával gyerekkorotokban? Ki tudtátok rakni vagy csak próbáltátok átragasztgatni a színeket egyik kockáról a másikra – persze sikertelenül? A Bűvöskockát – mert így hívták akkor – 1977 végén kezdték forgalmazni itthon, külföldön 1980-ban. Elképesztő, hogy már több mint 1 milliárd emberhez jutott el azóta, mióta elindult a nemzetközi karrierje.

A Rubik-kocka sokkal több lett, mint egy rejtvényes játék: igazi világjelenséggé vált. Könyvek, színdarabok és hollywoodi szuperprodukciók állandó szereplője, egyetemi kurzusok tárgya, mára a gondolkodás örömének és a látszólag lehetetlen problémák megoldásának közismert jelképévé vált.

Rubik Ernő legújabb könyve, A mi kockánk című könyv utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogyan gondolkodik egy zseniális kreatív elme, mi foglalkoztatja a feltalálót, a szerzőt, akkor olvasásra fel!

Áruházainkban is kapható az érdekes olvasmány. A Libri kiadó könyve a magyar kiadás mellett 10 országban jelenik meg világszerte.