Olaszul a konyhában! Egyszerűen, azaz ‘semplicemente’!

2020. szeptember 12.

4 perc olvasási idő

Hogy finom, tudjuk. De tudjuk, hogy néha egyszerűbb, mint az egyszer egy? Az olasz konyha varázsa nemcsak abban rejlik, hogy már az ételek illata is elvarázsol. Erre a hétvégére hozott receptjeink olvastán nem hiszünk a szemünknek: három lépésből varázsolunk ellenállhatatlan finomságokat! Kezdők is csatlakozzanak!

Olasz rántotta


Hozzávalók:

  • 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 6 darab Tesco Finest friss tojás
  • 4 dl tejföl
  • 5 dkg sajt (parmezán)
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 10 dkg virsli

Elkészítés: Egy serpenyőt behintünk a reszelt parmezánnal és beletesszük a karikára vágott virslit. Ráöntjük a tejfölt, az olvasztott vajat és a villával felvert tojásokat. Készre sütjük.


Olasz rakott burgonya


Hozzávalók:

  • 4 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg lilahagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 1 doboz szardínia (olajos)

Elkészítés: A megmosott és megtisztított burgonyát, a paradicsomot, a hagymát és a kolbászt felkarikázzuk. Hőálló edénybe rétegesen beletesszük úgy, hogy a szardínia középre kerüljön. A sajtot a burgonya tetejére szórjuk, a vajat a tetejére morzsoljuk. 200 fokos sütőben, 20 percig sütjük.


Olasz kuglóf

Hozzávalók:

  • 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csipet sütőpor
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 darab citrom reszelt héja

Elkészítés: A hozzávalókat kimérjük, s egy tálba rakjuk. Robotgéppel közepes állagú masszát készítünk belőle és állni hagyjuk, 10 percig. Vajazott-lisztezett formába tesszük, és előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.

 

Buon appetito!

További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/