Nyolcadik alkalommal indul a helyi közösségeket támogató pályázati programunk

2020. szeptember 14.

8 perc olvasási idő

Vigye hírét mindenki, ismét elindult a helyi közösségi kezdeményezéseket támogató pályázati programunk, az „Ön választ, mi segítünk”! Büszkék vagyunk rá, hogy a program eddigi fordulóiban több mint 800 környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző kezdeményezés megvalósításához járultunk hozzá. A nyolcadik fordulóban további mintegy 180 pályázatot fogunk támogatni összesen több mint 40 millió forinttal. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázat ezúttal is 400 000 forintos különdíjban részesül, és a járványhelyzetre tekintettel a jelentkezők a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközök, felszerelések beszerzésének pénzügyi támogatására is pályázhatnak. A jelentkezéseket október 14-ig várjuk a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon keresztül.

 

Fontos számunkra, hogy támogassuk azokat a helyi közösségeket, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek, ezért hívtuk életre 2016-ban az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programunkat. A pályázatra – amelyre a jelentkezés a mai napon indult és október 14-ig tart – olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését várják, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez járulnának hozzá. Legyen az akár egy közös tér felújítása, állatvédelmi vagy művészeti program, esetleg önkéntesek képzése a rászorulók megsegítésére. Az előző fordulóhoz hasonlóan ismét különdíjjal értékeljük a szakmai bírálók döntése alapján a legkreatívabb, leginnovatívabb pályázatot.

Tudjuk, hogy a március óta tartó vírushelyzet elleni védekezés különös terhet ró a szervezetekre, közösségekre, ezért létrehoztunk egy új pályázati kategóriát, melyben fertőtlenítő szerek, higiéniai eszközök, valamint egyéb, a biztonságot és egészségmegőrzést támogató felszerelések, például maszkok, gumikesztyűk beszerzéséhez kaphatnak anyagi támogatást a pályázók. Emellett a szervezetek a rászoruló csoportok mentális egészségéről való gondoskodást célzó kezdeményezésekkel is pályázhatnak (pl. krízisvonal üzemeltetése), illetve az egészségügyi ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat segítő projekteket is várjuk.

Az aktuális, nyolcadik fordulóban szeptember 14. és október 14. között, a program weboldalán keresztül várjuk a jelentkezéseket. A beérkezett pályázatokat ismét az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ekkor már vásárlóink kezében lesz a döntés, hiszen 2020. november 30. és 2021. január 3. között szavazataikkal ők határozhatnak arról, hogy melyik kezdeményezés kapja a 400, a 200, valamint a 100 ezer forintos támogatást. A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót idén is további 400 ezer forint különdíjra javasolnak, amelynek nyertesét november végén, a szavazási időszak elindulásával egyidőben hirdetünk ki. A pályázati téma kiválasztásánál és az anyag összeállításánál ezért érdemes figyelembe venni ezt a plusz támogatási lehetőséget is.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet megtekinteni.

Izgatottan várjuk az idei pályázatokat! 🙂