Tréningezi az agyat és fiatalon tart: ezért is érdemes képeznünk magunkat!

2020. szeptember 15.

5 perc olvasási idő

Amióta így felgyorsult a világ, az információk és az újdonságok is elképesztő tempóban érkeznek. Ha tartani akarjuk a ritmust, érdemes követni a technikai és tudományos fejlődés vívmányait. De az önképzés nem csupán azért fontos, hogy a szakmánkon belül képesek legyünk megújulni. Egy hobbi vagy a sport is arra inspirálhat minket, hogy újat tanuljunk. Mindez frissen tartja az agyunkat, a lelkünket és a testünket. Kezdj bele még ma valami olyasmibe, ami érdekel!

Forrás: Pixabay

Persze, érdemes feltenni előbb azt a kérdést magunknak, hogy mi a célunk a tanulással. Lehet ez a munkahelyünk által indított képzés,  akárcsak a Tesco Akadémia ingyenes tanfolyamai, de lehet egy új szabadidős tevékenység beépítése a mindennapjainkba. Ha például már régen vágytunk arra, hogy eredeti nyelven, angolul nézzük kedvenc sorozatunkat, ennek komoly inspiráló hatása lehet. És ha ráadásul a munkahelyünkön plusz feladatot, elismerést, lehetőséget is jelentene a jó nyelvtudás? Máris két legyet ütünk egy csapásra!

A karanténban te is kacérkodtál a kenyér -vagy kalácssütéssel? Esetleg volt egy-két jól sikerült próbálkozásod és elmélyítenéd a tudásod? Főleg, ha szeretnél rendszeresen sütni, érdemes lehet egy rövidebb, néhány napos workshopra, vagy akár egy komolyabb péksuliba benevezni. A sikerélmény mellett jó tudni, hogy a hasznos, szeretettel végzett elfoglaltság kifejezetten pihentet!

Mindenesetre érdemes választanunk magunknak valami olyan elfoglaltságot, ami rendszeres tanulnivalót, izgalmat, új ismereteket ad. Ha a történelem egy korszaka, vagy az üvegfestés trükkjei dobnak fel, egyre megy! A lényeg, hogy érdekeljen!

Azt tudtad, hogy 2020. júniusától a Tesco Akadémia egyes képzései online is elérhetőek? A Skillnaut-nak köszönhetően mostantól szinte bárhol tanulhatsz, mivel akár a mobilodon is hozzáférhetőek a tananyagok. Próbáld ki!

Hamarosan még több információval jövünk, hogyan képezheted magad egyszerűen, miközben sok élményben lesz részed!