Kvíz! Nálatok otthon mi a helyzet? 9 kérdés az élelmiszer-pazarlásról

2020. október 9.

3 perc olvasási idő

Kevesebbet pazarolnak a magyarok – a minap az Élelmiszer-pazarlás elleni világnap alkalmából adta hírül a Nébih, hogy az elmúlt években némileg csökkent a kukában landoló élelmiszer mennyisége Magyarországon. Ez igazán örömteli hír! Kollégáink a Tescónál minden nap azért dolgoznak, hogy a még fogyasztható termékeket megmentsék, ezzel ráadásul nagyon sok nélkülöző családnak segítünk. Ha kíváncsi vagy, a mindennapokban mennyire figyelsz az élelmiszer-pazarlásra, itt egy kvíz a Magyar Élelmiszerbanktól! Töltsd ki te is!

Forrás: https://portal.nebih.gov.hu

Idén, az ENSZ kezdeményezésére, először hirdették meg az Élelmiszer-pazarlás elleni világnapot! Mostantól szeptember 29-én még nagyobb figyelem irányul erre a fontos kérdésre! De az igazán menő az lenne, ha az az évi 65 kiló élelmiszer, amit egy magyar átlagosan a szemétbe dob, nullára csökkenne!

Mennyire tervezed előre az otthoni menüt? Listával vagy anélkül indulsz bevásárolni? Hol és hogyan tárolod a frissen beszerzett vagy éppen lejárófélben lévő élelmiszert? Csak néhány kérdés abból a kilencből, ami stratégiai partnerünk, a Magyar Élelmiszerbank honlapján vár mindenkit! Egyik-másik kérdés valóban elgondolkodtató és arról mesél, mennyire tudunk tudatosak lenni az élelmiszerpazarlás terén.

Ha kitöltjük a kérdőívet, válaszaink alapján néhány jó tanácsot is kaphatunk arra, érdemes-e bizonyos szokásainkon változtatni a jövőben.

A kvíz IDE kattintva érhető el!