Példamutató együttműködésünk az Élelmiszerbankkal a Rajk Szakkollégium kiadványában

2020. október 27.

3 perc olvasási idő

A Tesco és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködését választották ki és mutatták be a Rajk Szakkollégium kiadványában. Példaként állítva élelmiszermentő munkánkat: egy nonprofit és for-profit szervezet kollaborációjára.

A szakkollégium alapította Herbert Simon díj kapcsán jelenik meg minden évben a kiadvány. 2019-ben ezt a díjat James E. Austin kapta, akinek fő területe a vállalati és civil szektor közötti együttműködés, munkássága kiemelkedő mértékben járul hozzá a gyakorlati gazdasági problémák megoldásához.

A díjazott kapcsán a kiadványban a hazai non-profit szféra egy működő kollaborációról is készítettek részletes esettanulmányt. Bemutatandó példaként a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Tesco együttműködését választották, melyet James E. Austin elméletei mentén elemeztek. Megjelent egy külön interjú Bérces Éva közösségi működési menedzserünkkel és Újhelyi Katalinnal, az Élelmiszerbank fejlesztési igazgatójával is.

Büszkék vagyunk arra, hogy szívügyünket, az élelmiszermentést és eredményeinket bemutatták a hallgatóknak és ezáltal is felhívták a figyelmet az ilyen típusú közös munkák fontosságára.

A kiadvány a Budapesti Corvinus Egyetem könyvtárában elérhető és a tervek szerint a Rajk Szakkollégium  honlapján is megtekinthető lesz.