A Tesco a top 3 legvonzóbb kiskereskedelmi munkahely között

2020. november 19.

 4 perc olvasási idő

A Legvonzóbb Munkáltatói Díj kiskereskedelmi kategória győztesei között a Tesco! A dobogós helyre azért is vagyunk különösen büszkék, mert több tízezer fiatal, 16-28 év közötti válaszadó szavazata alapján érdemeltük ki.

A PwC Magyarország éves felmérése szerint a kiskereskedelmi szektorban a Tesco a harmadik legvonzóbb munkahely. Sokat dolgozunk azért, hogy kiemelkedően családbarát munkahelyként tekintsenek ránk. Munkatársaink több mint kétharmada nő, közülük sokan már anyukák, családtámogató programunk őket segíti többek között abban, hogy milyen jogok, támogatások illetik meg őket gyermekvállaláskor. A részmunkaidős foglalkoztatási lehetőségekkel a család mellett dolgozókat támogatjuk, hogy rugalmasan térhessenek vissza a munka világába. Díjnyertes Menopauza programunk a változókorban lévő tescós nőknek nyújt testi és lelki támogatást. Több mint 7000 gyermek szülei dolgoznak a Tescóban, így kiemelt feladatunk támogatni őket, hagyomány, hogy az iskolakezdő elsősök szülei extra szabadnapot kapnak az évnyitóra.

Fontos számunkra a sokszínűség, az esélyegyenlőség és a tudatos elfogadás és befogadás számunkra azt jelenti: nem számít, ki vagy, honnan származol, a Tescónál sikeres lehetsz. Ezeket az értékeket mutattuk meg a Sokszínűségi hetünkön kollégáinknak.

Büszkék vagyunk képzéseinkre és rászoruló kollégáinkat támogató alapítványunk, a Tesco Angyal munkájára is. A Tesco nem egy átlagos munkahely, számtalan lehetőséget kínál nemcsak a szakmai előrelépésre, hanem foglalkozik munkatársai testi és lelki egészségével. Gondoljatok csak például a Being.well egészséges életmódot támogató aktivitásaira és az Egészséghét szuper programsorozatára vagy akár az önkéntesség támogatására.

A pwc.com cikke részletesen beszámol arról is, hogy a munkavállalók szemében az alapbér jelentőségén kívül fontos szempont a rugalmas munkaidő és a kiszámíthatóság. Igyekszünk még ebben a járvány miatt nehezített időszakban a változások követése mellett állandóan fejleszteni nemcsak a vásárlóinknak, hanem a munkatársainknak nyújtott szolgáltatásainkat is.