Több mint adomány – használati tárgyakat is várnak a budaörsi Tescónál nyílt Cseriti ponton

2020. december 16.

7 perc olvasási idő

Cseriti adomány-gyűjtőpont nyílt december 9-én a budaörsi Tescónál! Az első magyar adománybolt-hálózat új leadópontján szeretettel várnak mindenkit, akik jó állapotú háztartási eszközöket, dísztárgyakat, játékokat szeretne jó célra felhasználni. Több van lábasból kettővel, plüssmaciból néggyel, botmixerből, hajszárítóból vagy sakk-készletből eggyel? Tégy jót, segítsd te is azokat, akik a Cseriti adományboltok baráti árain tudnak csak vásárolni. Persze szuper használt cuccok beszerzőhelye is lehet egy Cseriti bolt bárkinek, mindenféle rászorultság nélkül is!

Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel. Ezt mondja ez a különleges kezdeményezés, mozgalom, ami igazi jótékony közösségben gondolkodva létrehozta a Cseriti adományhálót Magyarországon. Céljuk, hogy mindazokat a termékeket, amiket akár magunknak is megvennénk – tehát működnek, jó állapotban vannak – eljuttassák azokhoz, akik nehezebben élnek meg, nagyobb lemondásokkal, gyakran komoly nélkülözéssel. Vagy éppen alkalmi áron szereznének be termékeket, hogy ezzel is segítsék a jó ügyet.

A charity shop kultúra nem Kolumbusz tojása – Nyugat-Európában egy működő közösségi modell. A cél: egy fenntarthatóbb világ, ahol a tárgyak újrahasználata javítja a rászorulók életminőségét, miközben csökken a hulladék mennyisége. A hazai Cseriti -csapat küldetésének tekinti, hogy a hétköznapi adományozás és az adománybolt kultúra elterjedjen. Minden a Cseritiről ITT!

Hosszútávon az egész országot szeretnék behálózni a Cseriti adományboltokkal, gyűjtőpontokkal, eddig már több fővárosi kerületben találkozhatunk velük; egyebek között Józsefvárosban, a pestszentlőrinci Havanna lakótelepen, Ferencvárosban, Óbudán és Angyalföldön és mostantól a budaörsi Tescónál is! A program, aminek az adományboltok működtetése is a része, sokrétű. Megálmodói és működtetői azt mondják: “A társadalmi felelősségvállalás jegyében végzünk összetett, a fenntarthatóságot és a tudatos fogyasztást szem előtt tartó tevékenységet szociális szövetkezeti keretek között.”

Mit adhatsz le a Cseriti gyűjtőponton? A budaörsi Tescónál szerdától vasárnapig van nyitva 10 és 18 óra között.

Bármit, ami környezetedben, háztartásodban feleslegessé válik, és még használható, jó állapotú!

  1. Konyhai cikkeket – lábost, fazekat, serpenyőt, evőeszközt, tálat, tányért, és minden más kiegészítő eszközt, amire a konyhában szükség lehet
  2. Elektromos termékeket – mixert, robotgépet, porszívót, mikrót, szendvicssütőt, stb.
  3. Gyerekjátékokat – például társasjátékot, kártyát, építőjátékot, játékautót és játékbabát
  4. Sporteszközöket – labdát, teniszütőt, rollert, gördeszkát, vagy akár kerékpárt is…
  5. Lakásfelszerelési tárgyakat, dísztárgyakat
  6. Ruhákat – kérünk csak az évszaknak megfelelő, és csak kiváló minőségű ruhákat hozz!

Ha nagyobb mennyiségű felesleges tárgyad gyűlt össze, és nem fér be az autódba, jelezd a Cseriti-csapatnak és elmennek érte! További infókat itt találsz: www.cseriti.hu/adomanyoznek

“A CSERITI nem egy klasszikus adományozói vagy vásárlói kört épít maga köré, hanem erős társadalmi bázist, segítő közösséget. Félpénzen vehetsz, teljes szívvel adhatsz.”