Mese, könyv, kirándulás, társasjáték – így dobjátok fel a téli szünetet!

2020. december 18.

5 perc olvasási idő

Itt a téli szünet! December 19-január 4. között kipihenhetik a gyerekek (is) ezt a furcsa évet. Az ünnepi készülődésbe bátran vonjuk be őket kortól függően: ilyen a mézeskalács-sütés, rendrakás a legóbirodalomban, fenyőfadíszítés. A karácsony utáni napokra pedig íme néhány tuti tipp ahhoz, hogy izgalmas, közös élményekkel gazdagodjunk! Jó böngészést!

Diótörő /Forrás: opera.hu/

Olvassunk!

Még most sem késő betárazni a szuper gyerekkönyvekből, amikből bomba kínálat vár mindenkit a Tesco áruházakban! A könyvlista itt is megtekinthető (magunknak is találhatunk olvasnivalót!) Érdemes kihasználni a karácsony előtti akciónkat, mert most 30+10%-os kedvezménnyel szerezhetjük be a következő hónapok olvasnivalóit!

Mit nézzünk, avagy rendhagyó színházlátogatások a fotelből!

Ha valami jó is volt ebben az évben, az az, hogy elképesztő mennyiségű, színvonalas gyerek -és felnőtt előadás került fel az internetre, akár élőben közvetítve, akár az archívumból. És ezt a téli szünetben is élvezhetjük! Örök klasszikusok, újdonságok és különleges darabok, no meg persze karácsonyi témájú bábmesék várják a kicsiket és nagyokat egyaránt! Sok az ingyenesen, online elérhető tartalom Facebookon, Youtube-on. ITT és ITT is érdemes böngészni  a kínálatban.

Forrás: Kabóca Bábszínház FB oldala

Karácsonyi ajándékként az Opera ingyenesen elérhetővé teszi a Diótörő egy korábbi előadását. A páratlan szépségű mesebalettet december 24-én láthatjuk először, de még másnap is megtekinthető!

Gyerünk ki a szabadba!

Mozogjuk le a finom ételeket és sütiket a téli szünetben is! Legyünk turisták, akik egy kicsit más szemmel nézik a lakóhelyük környékét, mint máskor. Tervezhetünk például tematikus sétákat, amiknek útvonalát, a megnéznivaló pontokkal előre, egy játékos térképként meg is rajzolhatjuk. Kutakodhatunk a neten, városunk, falunk híres-neves szülöttei után – felkereshetjük lakóházukat, szülőhelyüket, vagy a főtéren, parkban felállított szobraikat. Közben mesélhetünk íróink, feltalálóink, színészeink, hőseink életéről – akár gyerekkoráról is.

Nézzük meg a téli kiserdőt, a folyópartot, gyűjtsünk leveleket, terméseket itthoni kézműveskedéshez! Ha kertes házban lakunk, készíthetünk akár madáretetőt is!

Társasjáték, az egyik legjobb közös buli!

Se szeri, se száma az idén megjelent csodás társasjátékoknak! A művészi igényességgel kialakított, ötletes történetekkel tarkított társasjátékok igazi kreatív szórakozást ígérnek! Létezik már sokféle kártyajáték is, vagy éppen építő-rajzolós verzió.

De magunk is gyárthatunk versenypályát egy Forma-1-es futamhoz, vagy papírmasé babaruhákat egy házi divatbemutatóhoz. ITT is találtok jó ötleteket! Átváltozós társasjáték lehet egy közösen eljátszott mese, amihez beöltözés, sminkelés is dukál!

Mindenkinek jó időtöltést kívánunk a téli szünetre!