Morzsaparti sült csirkéből – bármikor megtarthatjuk

2021. január 2.

4 perc olvasási idő

Megvan, amikor a frissen sültből marad egy darab, amit már másnap fanyalogva nézünk? Ilyenkor, ünnepek után még nagyobb eséllyel fordulhat elő, hogy a sok finomság nem fogy el rögtön. Ehhez a problémához hozzuk 2021 első hétvégéjének szuper receptjeit! Így dobd fel a maradék sültcsirkét és varázsold el a családot!

Csirkés wrap házi tortillával

Pillanatok alatt teríteni szeretnénk? A wrap nagyon jó barátunk lesz, az biztos. Gyorsan és egyszerűen elkészül a csirkés wrap is, de zöldségekkel is megtölthetjük bátran, vagy bármilyen – akár halas, csirkemájas – pástétommal is. A tortillákat mikrohullámú sütőben, vagy zsiradék nélkül a serpenyőben dobjuk 1-2 percre, úgy melegítjük fel (előtte megspricceljük egy kis vízzel). A tortillák belsejét megkenhetjük hoisin szósszal, ami természetesen kapható áruházakban. Ezután a tortillába salátauborkát, hagymát vagy paradicsomszeleteket vágunk és apróra vágott sült csirkehússal töltjük meg. Összetekerjük és máris tálalhatjuk.

Házi tortilla

Hozzávalók:

  • 350 g finomliszt
  • 150 milliliter víz
  • 30 milliliter étolaj
  • 2 csipet 

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és gyúrjuk tésztává. Csomagoljuk frissentartó fóliába és pihentessük 10 percig. Válasszuk szét 10-12 db egyenlő részre, majd nyújtsuk ki. Süssük ki a tésztalapokat egy serpenyőben, mindkét oldalát 30 másodpercig.

Tipp: Hogy ne száradjon ki a tortilla, csomagoljuk nedves konyharuhába.


Csőben sült nachos csirkehússal

Elkészítés: Egy serpenyőbe jöhet egy babkonzerv és némi salsa. Hozzákeverjük a csirkehús darabokat és egy kis koriandert, majd főzzük, míg a szósz el nem kezd gyöngyözni. Egy tepsibe vagy alacsony falú sütőtálba öntjük, a tetejére halmozzuk a nachost és megszórjuk reszelt cheddar sajttal. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 8 percig pirítjuk. Végül avokádódarabokkal és néhány csepp lime-lével megbolondíthatjuk.


Sültcsirke leves

Elkészítés: Egy edényben olívaolajat melegítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, sárgarépát és kakukkfüvet. 15 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a csirkehúslét és felforraljuk. Kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkehúst. A keverék egy részét rúdmixerrel összedolgozzuk. Ezután hozzákeverjük a keverék többi részét. Összekeverünk egy görög joghurtot, préselt fokhagymát és lime lét, amelyet a tányéron a levesre öntünk.

További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/