Így valósítsd meg sikeresen újévi céljaidat!

2021. január 11.

2 perc olvasási idő

Új év, új célok! Tippjeink segítségével az új tervek, kihívások nem csak januárig szólnak, hanem hosszútávon gyarapíthatnak!

Tudtad? A felmérések szerint minden negyedik ember tesz újévi fogadalmat. Az emberek egynegyede egy hónapig sem tartja be elhatározását, fele március végén feladja és csupán negyedük hisz abban, hogy elhatározását sikerül betartania. A nők leggyakrabban azt fogadják meg, hogy lefogynak és egészségesebben fognak élni. A férfiak többsége a dohányzást, vagy az alkoholfogyasztást szeretné abbahagyni.

Te is megfogadod minden hét/hónap/év elején, hogy belevágsz valami újba és kitartóan, rendszeresen teszel is érte? Szükségünk van arra, hogy célokat tűzzünk ki. De legalább ugyanolyan fontos, hogy ezek megvalósíthatóak legyenek, s egyszerre ne akarjunk túl sok változást az életünkben.

  1. Fogalmazd meg pontosan, mit szeretnél elérni. Részletezd, hogyan tudod megvalósítani, mi szükséges ahhoz, hogy  a célod teljesüljön.
  2. Mérhető célt tűzz ki. Így folyamatosan láthatod, hogyan fejlődsz.
  3. Legyen a célod elérhető. Vagyis reális elvárásokat fogalmazz meg magaddal szemben.
  4. Jutalmazd magad a részcélok elérésekor. Ez megfelelő motivációt jelenthet, hogy végigmenj a megkezdett úton.

Fontos tudni, hogy általában nehezen tudunk kettőnél több célkitűzést megvalósítani. Még több érdekességért kattints a Hello Tesco összefoglalójára!

És hogy mik azok a smart célok? Hogyan hozz létre mérhető és időhöz kötött célokat csapatban vagy egyedül? Ebben a podcastban szakértők segítenek.