Jól enni, jól lenni – lapozzatok bele a Tesco egészséges életmód katalógusába!

2021. január 13.

5 perc olvasási idő 

Mi, a Tescónál törekszünk arra, hogy mindenki megtalálhassa áruházainkban a számára megfelelő ételeket és italokat. Kínálatunk kialakításakor a speciális étrendet követőkre, az ételintoleranciában szenvedőkre és az életmódváltókra is gondoltunk. Lapozzatok bele legújabb, Jól enni, jól lenni katalógusunkba és készítsetek egészséges alapanyagokból, tápláló finomságokat!  

Sokunk szilveszteri fogadalma, hogy többet mozgunk és egészségesebben étkezünk az új esztendőben. A Tesco segít ebben. Kínálatunkban az organikus és bio élelmiszerek mellett számtalan szénhidrátcsökkentett, adalékanyagoktól mentes ételt és italt is találtok. Ha tehetitek, fogyasszatok több zöldséget és kevesebb húst. Ezzel ugyanis nemcsak a szervezeteteknek tesztek jót, de az ökológiai lábnyomotokat is csökkentitek. Sokan éppen emiatt váltottak vega vagy vegán étrendre. Az ő szükségleteikre is figyelünk.

A csütörtöktől érvényes kiadványunkban a termékek mellett könnyen elkészíthető, tápláló ételek receptjeit  is megtalálhatjátok. Készítsetek például házi humuszt! Tökéletes mártogatós lehet egy hosszú, télesti filmmaratonhoz.

Egyes becslések szerint az ételintolerancia minden 5. embert érinti. A glutén- illetve gabonaérzékenység, a laktózérzékenység és a tojásallergia a súlyos hasi panaszoktól kezdve a bőrproblémákon át számtalan tünettel járhatnak együtt. Fontos, hogy felismerjük és a megfelelő étrenddel kezeljük az ételallergiát, hiszen az allergének méreganyagként működnek a valamilyen ételintoleranciában szenvedő szervezetében. Ha nem figyelünk rá, komolyabb egészségkárosodást is okozhatnak.

A cukorbetegség és keringési rendellenességek szintén népbetegségnek számítanak. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy csökkentett zsír- és szénhidráttartalmú ételeket is árusítsunk.

Van néhány tippünk, hogy gyorsan és hatékonyan vásárolhassatok termékeink közül.

  1. Bevásárlás előtt készítsetek bevásárlólistát – így elkerülhetitek, hogy felesleges édességek és nasik kerüljenek a kosaratokba.
  2. A bio- vagy organikus termékeket is gyorsan megtalálhatod, mert zöld címkével jelöljük őket a Tesco áruházakban. Ha bio terméket vásárolsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy ellenőrzött módon, környezetkímélő/fenntartható feltételek között állították elő, és hogy a választásod nem tartalmaz szintetikus alapanyagokat.
  3. Válasszatok hazait! Ezzel a hazai termelőket támogatjátok és tesztek azért, hogy az adott terméket ne kelljen távoli országból ideszállítani.

Nektek melyik a kedvenc, egészséges alapanyagokból álló finomságotok? Akár a kedvenc receptjeiteket is megoszthatjátok velünk kommentben!