Keleti ízek egyszerűen

2021. január 30.

4 perc olvasási idő

Korábban is kiruccantunk már receptnézőbe! Belekóstoltunk például az olasz ízvilágba, vagy éppen a franciába! Most hétvégére egy kis kínai hangulatot hoztunk nektek, három nagyon egyszerű recepttel. Tényleg hamarabb elkészülnek, mintha leugranánk a sarki büfébe! Próbáljátok ki!

Csípős-savanyú leves

Hozzávalók:

  • 2 darab tojás
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 kanál őrölt chilipaprika
  •  kanál szójaszósz
  • 1 darab húsleveskocka
  • 200 g csirkemell (filé)
  • 1 kanál fehérborecet (tárkonyos)
  • 1 kanál keményítő

Elkészítés: A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük. A répát gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk. 8 percig főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor a zöldség nem lesz ropogós. A szójaszószt a borecettel, a chilivel, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverjük és a leveshez adjuk. A 2 tojást felverjük, és óvatos kevergetés közben lassan a levesbe csurgatjuk.


Fűszeres csirkecomb pirított gombával

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 8 darab csirkecomb (felső vagy alsó)
  • 60 dkg csiperkegomba
  • 1 kanál fűszersó
  • 1 csipet friss petrezselyem

Elkészítés: A csirkecombokat befűszerezzük és tepsibe rakjuk. Lelocsoljuk olajjal és mehetnek a 170 fokra előmelegített sütőbe. Pirosra sütjük. A gombát leszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk és olajon pirítjuk. Rátesszük a gombát és fűszerezzük. Fedő alatt pirítjuk, amíg a levét el nem fővi. A csirkecombokat a gombaágyra tálaljuk.


Pirított csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só
  • 1 csomag spagetti
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál sűrített paradicsom konzerv
  • 1 darab csirkemell
  • 1 csipet metélőhagyma

Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát finomra vágjuk és megpirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Alaposan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt és a paradicsompürét. Jól megpirítjuk és pici vízzel felöntjük. Beleforgatjuk a tésztát és már készen is vagyunk.

Jó étvágyat!

További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/