Beteg gyerekeknek segítünk a KórházSuli támogatásával Debrecenben

2021. február 2.

3 perc olvasási idő

A Tesco Magyarország “Ön választ, mi segítünk” közösségépítő programjának 8. fordulójában mindenki nyert! Az összesen 45 millió forintból számos csodás elképzelés válhat valóra, egyebek között a KórházSuli Alapítvány által szervezett debreceni program. Sok beteg gyerek kap komoly segítséget a tanulásban, de lelki feltöltődésükben is nagy szerepe van az alapítványnak és önkéntes tanítóiknak. Ráadásul most, ebben a megváltozott helyzetben különösen fontos, hogy ne maradjanak magukra a diákok. Debrecenben sem! Gratulálunk!

A KórházSuli Budapest után Debrecenben is megkezdte áldásos tevékenységét, javában tart az önkéntesek toborzása. Középiskolás és egyetemista önkénteseket várnak, hogy egy képzés után bekapcsolódhassanak a beteg gyerekek oktatásába, korrepetálásába. Most a járvány miatt külön programot is indítottak: “Online tanítok” címmel. Több kórházzal is együttműködnek, a Tesco támogatását arra használják fel, hogy Debrecenben is beindulhasson a programjuk.

Forrás: KórházSuli FB oldala

Mint ahogyan blogjukban hírt adtak róla, szeptembertől a KórházSuli debreceni bázissal bővült. Hosszas egyeztetés után a Debreceni Klinika és az Alapítvány ígéretes közös munkába kezdett. A KórházSulisok – az eddig megszokott módon – online vagy személyesen tanulnak a hosszú kórházi ápolásra szoruló gyermekekkel. A debreceni kisdiákokkal a bizalom kiépítése elemi fontosságú, az önkéntesek mentor szerepe még inkább felértékelődik. “Az a tervünk, hogy egy külön Debrecenre specializált képzéssel készítjük fel az önkéntes egyetemistáinkat a rájuk váró kihívásokra. Hiszen a KórházSuli egyik mottója a Védeni és védve lenni! – számolnak be első tapasztalataikról. 

Forrás: KórházSuli FB oldala

“Egyedüllét, magány, bezártság….Ugye Ön is érzett hasonlókat a karantén alatt? A beteg gyerekeknek mindennaposak ezek az érzések. Ma Magyarországon több ezer gyermek marad ki az oktatásból tartós betegsége miatt! A Debreceni Klinikával együttműködve a KórházSuli Alapítvány azon dolgozik, hogy már a kórházban a gyógyulás alatt is szakemberek segítség a felépülést, célt és motivációt adjanak a gyerekeknek a tanulás segítségével. Most minél több debreceni gyermek gyógyulhat velünk!”

Sok sikert kívánunk!