Büszkeség: közel 5 millió forint gyűlt össze a tescós online adománycsomagokból az Élelmiszerbank részére

2021. február 3.

2 perc olvasás idő

Tavaly először tettük lehetővé az online vásárlóink számára, hogy csatlakozzanak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos karácsony előtti tartósélelmiszer gyűjtéséhez. November 19. és december 9. között az online vásárlóink választhattak 3 méretű Élelmiszerbank adománycsomag közül 1000, 2000 illetve 3000Ft értékben. Ezek a csomagok nem előre meghatározott termékeket takarnak, csupán ilyen értékű tartósélelmiszert. A kampány végéig összegyűlt összesen 4 975 000 Ft-ot az Élelmiszerbank a számukra legszükségesebb termékekre válthatták.

Döntésük szerint 3 féle terméket rendeltünk számukra, 9 raklap rizst, 12 raklap tésztát és 1 raklap olajat, amelyet február 1-jén vehettek át és szállítottak be központi raktárukba, ahonnan partnerszervezeteiken keresztül fogják kiosztani. Az online gyűjtés egyik fontos pontja volt, hogy év elején tudják átvenni a termékeket, hiszen míg a karácsonyi szezonban, decemberben sok adomány érkezik a segélyszervezetekhez és így a rászorulókhoz is, év elején ez a fajta adakozás nem annyira jellemző, így ha lehet ezt mondani talán még nagyobb segítséget jelent az átadott élelmiszer, mint a decemberi időszakban.

Videón az akció legjobb pillanatai!

Büszkék vagyunk rá, hogy támogatásunkért a minap megkaptuk az Élelmiszerbank elismerő oklevelét, így platina fokozatú támogatóként tervezhetjük közösen az idei évet.