Újabb egészséges receptek, hogy jól egyetek, jól legyetek

2021. február 10.

4 perc olvasási idő

Kipróbáltátok a múlt heti egészséges fogásainkat? Most újabbakat hoztunk nektek! Szerezzétek be az egészséges hozzávalókat áruházainkban és kezdődhet a finom és tápláló ételek elkészítése! Nektek melyik a kedvencetek?

Vegán zabkása friss gyümölccsel és kókusszal

Elkészítési idő: 15 perc
1 adag

Hozzávalók:
• 50 g zabpehely
• 250 ml Tesco BIO UHT mandulás rizsital
• 1 tk méz
• 1 ek aszalt goji bogyó
• 1 marék friss áfonya
• 4 db friss eper
• 1 db gránátalma
• 1 tk kókuszreszelék

Elkészítés:
1. Tegyük a zabpelyhet fazékba, öntsük rá a rizsitalt, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük
lassú tűzön kb. 10 percig. A legvégén adjuk csak hozzá a mézet és a goji bogyót.
2. Tálalás előtt ízlés szerint még adhatunk hozzá rizsitalt. Szedjük tálkába, a tejet díszítsük a
frissen felaprított gyümölcsökkel, végül szórjuk meg a kókuszreszelékkel.


Kukoricapehelybe és mandulába forgatott csirkemell pesztós ratatouille-al

Elkészítési idő: 90 perc
8 adag

Hozzávalók:
Kukoricapehelybe forgatott csirkemell:
• 4 szelet csirkemell
• 100 g Tesco Free From Kukoricapehely
• 2 ek vaj
• 2 tojás
• 1 tk őrölt édesnemes pirospaprika
• 1 tk kakukkfű
• só, bors
Mandulába forgatott csirkemell:
• 4 szelet csirkemell
• 50 g mandulaliszt
• 100 g egész mandula
• 2 tojás
• 1 tk fokhagyma granulátum
• 1 tk oregánó
• só, bors
Ratatouille:
• 2 db padlizsán
• 4 db nagyobb paradicsom
• 3 db cukkini
• 3 db kisebb édesburgonya
• 500 ml passzírozott paradicsom
• 4 ek zöld pesto
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db vöröshagyma
• 1 tk szárított bazsalikom
• 1 tk oregánó
• só, bors

Elkészítés:
1. Először készítsük el a kukoricapehelybe forgatott csirkemellet. Aprítsuk kisebb darabokra a
kukoricapelyhet, majd keverjük össze a fűszerekkel. Törjük a tojásokat egy tálba, majd villával
verjük fel őket.
2. Mártsuk a tojásba a csirkemell mindkét oldalát, majd forgassuk a húst az összetört
kukoricapehelybe.
3. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg a megolvasztott vajjal és süssük 180°C-os
sütőben 30-35 percig.
4. Ezután a mandulába forgatott csirkemell következik: mártsuk a tojásba a csirkemell mindkét
oldalát, majd forgassuk a húst a mandulás keverékbe. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és
süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig.
5. Ezalatt készítsük el a ratatouille-t! Keverjük össze a passzírozott paradicsomot a zúzott
fokhagymával, a pestoval, a finomra vágott hagymával és a fűszerekkel.
6. Mossuk meg a padlizsánt, a cukkinit, a paradicsomot és hámozzuk meg az édesburgonyát.
Szeleteljük a zöldségeket vékony karikákra, a szósz egy részét pedig öntsük tepsibe. Annyi
zöldséget szeleteljünk fel, amennyivel meg tudjuk tölteni a sütőedényt. Kívülről befelé haladva,
kör alakban rendezzük el a szeleteket. Öntsük a maradék szószt a zöldségek közé.
7. Fóliával lefedve, 180°C-ra előmelegített sütőben süssük nagyjából 30 percig, majd távolítsuk
el a fóliát, és süssük további 30 percig.
8. Tálaljuk a csirkemellet a ratatouille-al!

Jó étvágyat kívánunk!