Megállapodás a szakszervezetekkel – Zsolt üzenete

2021. február 12.

4 perc olvasási idő

Kedves Munkatársaim!

Örömmel jelentem be, hogy megszületett a megállapodás a szakszervezetekkel, amelynek értelmében átlagosan 5,5 %-kal emelkedik az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársaink bére, amely 2021-ben is kiegészül a közel 4 milliárd forint értékű gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal.

Ahogy azt ti is tudjátok, átéltétek, a 2020/2021-es pénzügyi év jelentős kihívások elé állított minket. A világjárvány miatt gyorsan változó szabályozói és gazdasági környezetben kellett biztosítanunk a lakosság zökkenőmentes és magas színvonalú ellátását, valamint vásárlóink és a ti biztonságotokat. Kitartásotokat és elkötelezettségeteket tavaly három alkalommal is 40 000 forint extra bónusszal ismertük el. Célunk az volt, hogy 2021-ben is olyan bérpolitikát folytassunk, ami a jelenlegi kihívásokkal teli helyzetben is egyszerre szolgálja a ti és a fenntartható működés érdekeit. Az, hogy már a tárgyalások második fordulójában meg tudtunk állapodni a szakszervezetekkel, azt jelzi, hogy az ajánlatunk találkozott az általuk megfogalmazott béremelési alapelvekkel is.

A megállapodás eredményeként 2021. március 1-től a legalacsonyabb alapbér 250 000 Ft-ra emelkedik, a teljes juttatási csomag átlagos műszakpótlékkal és túlórával, a 16 000 forint cafeteriával, a munkaerőpiaci sajátosságokra reflektáló lokációs pótlékkal Budapesten több mint 320 000 forintra nő, lokációs pótlék nélkül pedig 300 000 forint körül alakul. (Fontos, hogy ezek bruttó értékek, a nettó egyénenként eltérő lehet az adókedvezményektől és a pótlékoktól függően.)

Korrekt tárgyalás, korrekt ajánlat: az inflációt jelentősen meghaladó emeléssel a Tesco egyértelműen jelezte, hogy a jelenlegi kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is elkötelezett amellett, hogy továbbra is befektessen a munkatársak bérébe és juttatási csomagjába” – mondta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Az, hogy már a második tárgyalási fordulóban meg tudunk állapodni, azt jelzi, hogy a Tesco maximálisan figyelembe vette az általunk megfogalmazott elvárásokat, amelyek a jelenlegi helyzetben egyszerre voltak reálisak és vették figyelembe a munkatársak érdekeit” – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A Tesco továbbra is elkötelezett amellett, hogy az alapbéremelésen kívül vonzó juttatási rendszert biztosítson számotokra. Az évi összesen több mint 4 milliárd forintos csomag keretében továbbra is díjazni fogjuk a jubiláló munkatársakat, babacsomaggal köszöntjük a friss szülőket, beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújtunk az iskolások szüleinek, támogatjuk a tescós gyerekek szünidei programjait, karácsonyi utalványt adunk, ingyenes képzéseket és 10%-os vásárlási kedvezményt biztosítunk, és az ingyenesen igénybe vehető Munkavállalói Támogatóprogram keretében életvezetési, pénzügyi és jogi kérdésekben segítünk benneteket és családtagjaitokat.  Mindezek mellett a Tesco Angyal Alapítvány évente több száz krízishelyzetbe került munkatársunk számára nyújt anyagi segítséget.

Köszönöm mindazt, amit tesztek!

Zsolt