Sok jó programot támogatunk Siófokon is

2021. február 18.

4 perc olvasási idő

Szerte az országban népszerű a Tesco helyi közösségeket támogató programja. Legutóbbi, 8. fordulónkban is számos egyesület, alapítvány, iskola, óvoda, baráti társaság pályázott a támogatásért. Mindazokat, akik bejutottak, ez alkalommal egyenlő arányban segítettük. A siófoki körzetben sérült fiatalokat támogató szervezet programjaihoz, cserkészek táborozásához és állatvédők munkájához járultunk hozzá egyenként 250 000 forinttal.

Nagytáborra készülünk! – a 466. számú magyar tenger cserkészcsapat kerületi nagytábora – ezt a programot  tűzte ki célul a Magyar Tenger Cserkész Egyesület.

Forrás: Magyar Tenger Cserkész Egyesület FB oldala

“Legyél Te is segítője a gyerekek táboroztatásának!” Ezzel toborozta a támogatókat a cserkész egyesület. A támogatásból a tervek szerint minél több gyerekkel tudják megismertetni a természet közelségét és az egymással töltött idő fontosságát. A felejthetetlen élményeket a nagytáborban élik át, ahová vízhatlan sátrakat, szerszámokat, bográcsot és más konyhai kellékeket vásárolnak.

Forrás: Siófoki Állatvédő Alapítvány FB oldala

Együtt-tanuló-hely (Kölyök-gyerek játszó- és oktatótér) kialakítása az állatmenhelyen  – A Siófoki Állatvédő Alapítvány folyamatosan gondozza a hozzájuk került, nehéz sorsú kutyusokat. Most például ebben a bezártságban sétáltató napokat szerveznek támogató önkénteseiknek. A bezártság ellenére ezzel az összefogással tudnak örömet szerezni a kutyusoknak.

A Tesco támogatásával pedig újabb tervük valósulhat meg. Az új Együtt-tanuló helyükön minél több óvodással és kisiskolással szeretnék megismertetni az állatvédelem alapjait. Emellett ez a hely lesz az az új hely is, ahol a családok biztonságosban találkozhatnak leendő családtagjukkal és megismerkedhetnek.

“Mosolygyűjtés” Ments-Vár Alapítvány

“Projektünk lényege, az együtt cselekvés öröme. Mostanság mindenhol elkél a segítség, ugyanakkor tény, hogy a COVID hatása a “másképpen épekre” fokozott terheket ró, azok megoldásához az ellátó rendszerek is túlterheltek, nem jut mindenre. A források beszűkültek. A családjaink problémái annyira speciálisak és egyediek, hogy azok kezelése csak közvetlenül és célirányosan segíthető hatékonyan. Programunk nem csak tüneteket orvosol, hanem hatásai hosszútávúak és az ép társadalmat is aktivizálja” – írták pályázatukban. A Tescónak köszönhetően a 2000-ben alapított alapítvány, ami Siófok és kistérségében élő, mozgásukban és értelmileg akadályozott gyermekeket és fiatalokat támogat, még több mosolyt gyűjthet!

Mindenkinek szeretettel gratulálunk!

Minden forint jó helyre megy! Részletek a programról: ITT és ITT!