Megható gesztus – így segített angliai üzletünk eladója az autista kisfiúnak és anyukájának

2021. február 23.

2 perc olvasási idő 

Kifizette egy autista kisfiú és édesanyja bevásárlását egy angliai kollégánk. A 9 éves fiú dührohamot kapott, mert anyja megkérte, hogy tegyen vissza a polcra egy doboz cukorkát. A fiú csapkodni kezdett, ütlegelt, amit csak ért. Erre az asszony kivezette a boltból a gyerekét. Egy kedves kolléganőnk viszont látta, hogy mi történik, és azonnal a család segítségére sietett. 

Bár Riley-Jay első ránézésre egy átlagos, 9 éves kisfiú, akik ismerik őt, tudják, hogy autizmusa miatt neki sokkal nehezebbek a napjai. A fiú nehezen kommunikál másokkal és ha az események nem úgy alakulnak, ahogy ő várta, dührohamot kap.

Édesanyja éppen ezért óvja minden váratlan helyzettől. Bevásárolni is ritkán viszi, hiszen a sok ember között túl sok inger érheti. Legutóbb viszont Riley-Jay nem ment iskolába és anyjának magával kellett vinnie a boltba is. A fiú szeretett volna egy doboz cukorkát megvenni, amire anyja nemet mondott. Riley-Jay dührohamot kapott és ütni kezdte magát. Anyja aggódva vezette ki a boltból. Mivel hirtelen történt minden, az anyának fizetni sem volt ideje. Sőt, a szemüvegét is a kasszánál felejtette. Egy kedves kollégánk viszont szemtanúja volt az eseményeknek. Gyorsan kifizette a család bevásárlását és utánuk sietett.

Az édesanya nem győzött hálálkodni. Attól tartott ugyanis, hogy a többi vásárló elítéli majd a fia viselkedése miatt. Helyette azonban végtelen kedvességet és együttérzést kapott kollégáinktól és a többi embertől is.

Forrás: edp24.co.uk