Jótékony varrós workshoptól az Ovi-olimpiáig – Nógrádban is jó ügyeket támogat a Tesco

2021. március 9.

4 perc olvasási idő

Fantázia, odafigyelés, kitartás – „Ön választ, mi segítünk” helyi közösségeket fejlesztését támogató programunk 8. fordulójának sikeres pályázói Salgótarjánban és környékén is mind-mind rendelkeznek ezekkel a fontos tulajdonságokkal. Szabás-varrás workshop adomány varrógépekkel, felkészülés az ovi-olimpiára, mindenki számára nyitott fesztivál a ceredi művésztelepen, ismerjétek meg a remek kezdeményezéseket!

Varroda-vissza -Az Adománytaxi Alapítvány nevéhez sok-sok jótékonysági projekt fűződik, például a Á-lom, amiben több mint 100 nélkülöző gyereknek gyűjtöttek és szállítottak adományozók által felajánlott ágyat. Mostani sikeres pályázatuk célja, hogy a fővárosban feleslegessé vált varrógépek és megmaradt textíliák segítségével, varró workshopokat szervezzenek. Ezeken szeretnének ösztönözni hátrányos helyzetű gyerekeket az alkotás örömének megélésére. Az oktatók olyan kreatív stúdiók és fenntartható divatmárkák elismert szakemberei, akik szeretnének lehetőséget adni kistelepülésen élő, a varrásra nyitott gyerekeknek is. A projekt hosszútávú, nem titkolt célja, hogy a támogatott településeken akár önálló közösségi varrodák nyílhassanak.

AZ Adománytaxi csapata – nemcsak igényeket, embereket kötnek össze (Forrás: Facebook)

Artpiknik Cered Fesztivál 2021 – az Ars Longa Nonprofit Művészeti Egyesülethez tartozó, 25 éves Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelep idén rendezi meg az ArtPiknik Cered Fesztivált, amelyre meghívja a többi művészeti ág képviselőjét is, a korábbiaknál még több helyszínen, színházi és zenei programokkal. „Egész napos közösségi programokon, mint a szoborparkbejárás, falutúra, bárki részt vehet, lehetőség lesz a hagyományos kézműves technikák kipróbálására is. A képzőművészek, akik évek óta igyekeznek felhíni a figyelmet egy kistelepülés értékeire, az ott készült alkotásaikról mesélnek.”

Művésztelep Cereden, Nógrád megyében (Forrás: Facebook)

Mozgással az egészségért – A Salgótarjáni Nyitnikék Egyesület a helyi Nyitnikék tagóvoda civil kezdeményezése. Pályázatukban így indokolták, miért érdemes a támogatásra programjuk: Mert, az Ovi-olimpiára való felkészülés során az elsődleges cél, hogy a gyermekek a játékos feladatok teljesítése közben megszeressék a mozgást, a sportot, ezáltal elősegíthetjük az egészséges életmódra nevelést. Mert a mozgás iránti igény kialakítása, a mozgás megszerettetése már kisgyermekkortól nagyon fontos. Mert a város lakossága segíthet egy élménygazdag program megvalósításában az óvodás korú gyermekek körében.”

Ezúttal a szavazás elmaradt, minden sikeres pályázó 250 000 forintból valósíthatja meg a terveit!

Részletek a programról: ITT, a pályázat nyertesei pedig ITT találhatók.

Gratulálunk mindenkinek!