Stabilitás a Tescónál, kihívás a bokszban – interjú Magyar Kinga kolléganőnkkel

2021. március 16.

3 perc olvasási idő

Inspiráló tescós nők sorozatunkban a kétszeres Európa-bajnok bokszbajnok Magyar Kingával beszélgettünk. Kinga első munkahelye a Tesco és azóta is hűséges hozzánk. Profi sportkarrierjéhez a vállalattól rugalmasságot és támogatást kap.

Mesélj a hobbidról, ami már több is, mint egy szabadidős elfoglaltság. Hogyan és mikor lett a boksz az életed része?

A boksz talán már nem is igazán hobbi, inkább szerelem. Gyermekként sokféle sportot kipróbáltam, például a labdarúgást, a néptáncot. De az első bokszedzésen kiderült, hogy az ökölvívás áll a legközelebb hozzám, ez az én világom. 2013-ban amatőr sportolóként kezdtem, majd 2014-ben már sikerült magyar bajnoki címet szereznem. Innentől kezdve nem volt megállás. 2016-ban profi ökölvívó lettem, sikerült egészen az Európa Bajnoki címig eljutnom.

Milyen beosztásban és melyik áruházunk csapatát erősíted?

Mivel szeretem a kihívásokat, ezért választottam a Tescót, ami jó döntésnek bizonyult. A Tisza Center Szupermarket, ahol dolgozom egy kisebb áruház, ezért itt nincs fix beosztásom. Ez a rugalmasság a vállalat részéről azért jó, mert mindenféle munkát végezhetek az árufeltöltéstől kezdve a polcok rendezéséig, néha pedig pénztárosként is besegítek. Így mindenben van tapasztalatom és ez teszi színessé a munkám.

Miért a Tescót választottad?

A Tesco életem első munkahelye. Azért esett a döntésem a cégre, mert szeretek emberekkel foglalkozni és csapatban dolgozni.

Hogyan tudod összeegyeztetni a munkádat az edzésekkel és a versenyekkel?

Ez néha nem egyszerű feladat, de mindig meg tudjuk oldani. Nem teher számomra ennek megszervezése, hiszen amit szeret az ember, azt szívesen végzi, legyen az munka vagy sport.

Miként támogatja az áruházi csapat és a vezetőd az edzésterved megvalósítását, illetve hogyha el kell utaznod egy versenyre?

Hála Istennek ezt is meg tudjuk oldani, mert jó csapat a miénk, mind a Tescóban, mind a sportban. Hálás vagyok ezért. Alkalmazkodunk egymás munkabeosztásához, ha pedig felkészülési időszak van vagy versenyre megyek, akkor előre egyeztetünk az áruház vezetőjével.

Ha egy-egy szóval kellene jellemezned, mit jelent számodra a Tesco? És mit a versenysport?

TESCO= STABILITÁS       VERSENYSPORT= KIHÍVÁS