Így tölti napjait a skót Tesco macskája

2021. március 19.

3 perc olvasási idő 

Spartacus, a 11 éves fekete-fehér kandúr, szinte az egész napját a skóciai Tescóban tölti. Van ugyan otthona és egy kedves gazdija, de a macska jobban élvezi a nyüzsgést, a sok simogatást és a vásárlóinktól kapott finom falatokat. A kandúr igazi látványossággá vált. Van, aki több tíz kilométert utazik, csak azért, hogy láthassa.  

A skóciai Tesco kabalájáról, Spartacusról, két éve adtunk legelőször hírt. Akkor azt írtuk róla, hogy a fekete-fehér kandúr beköltözése után azonnal a vásárlók kedvencévé vált. Aki csak az üzletünkben járt simogatta, kényeztette, finom falatokkal halmozta el. Nem csoda hát, hogy gazdija alig látta a macskáját.

Az elmúlt idő alatt nem sok minden változott. Spartacus csak aludni jár haza, a többi idejét második otthonában, a Tescóban tölti. Az ajtó előtt napozik, az előtérben bűvöli el a vásárlókat, vagy éppen a kertészeti osztályon a fűmagos zsákokon pihen. A kandúr a közösségi oldalak sztárja: a hozzánk betérők rendszerint fényképet készítenek vele, amit a barátaikkal is megosztanak.

Amint az interneten híre ment a Tesco macskájának, egyre többen zarándokolnak el a kis skóciai üzletünkbe. Spartacus az, ami ráveszi az embereket, hogy akár több tíz kilométert is autózzanak.

Nem a skót Tesco cicája az egyetlen állat, aki valaha megfordult üzleteinkben. Mangó cica imád a polcokon szunyókálni, Tökfej macska pedig az éppen nem működő pénztárainkon piheni ki a napi fáradalmakat. Az egyik thaiföldi Tescóba pedig egy varánusz sétált be néhány évvel ezelőtt.

(Forrás: dailyrecord.co.uk)