Egy erős nő portréja – ismerjétek meg Banu Yesilt, közép-európai beszerzési igazgatónkat!

2021. március 22.

10 perc olvasási idő

Banu Yesil közép-európai beszerzési igazgatónk bármelyikünk számára igazi példakép lehet. A Törökországból származó kolléganőnk gyermeke mellett épített karriert és vált az egyik legfontosabb vezetőnkké. Szakmai alázata és kollégái iránti elkötelezettsége lenyűgöző.

Mikor és honnan érkeztél a magyarországi Tesco csapathoz? 

2013. augusztus 1-jén csatlakoztam ehhez a nagyszerű csapathoz. Törökországból, egy gyönyörű városból, Izmirből érkeztem. 18 éve dolgozom a Tescónál, ebből 10-et a törökországi Tescónál töltöttem.

Az elmúlt évek alatt nagy karrierutat jártál be nálunk. Mesélj a kezdeti időszakról!

Már 7,5 éve dolgozom a jelenlegi helyemen. Nagyon nehéz döntés volt számomra, hogy szüleimet és barátaimat hátrahagyva Magyarországra költözzek. Visszatekintve mégis úgy érzem, ez volt életem legjobb döntése. A lányom 6 éves volt, amikor ide költöztünk. Féltettem őt, nem tudtam, hogyan alkalmazkodik majd az új országhoz, az új iskolához, de nagyszerűen helyt állt. Az elmúlt 7,5 év egy egészen elképesztő utazás volt számunkra: otthont teremtettünk magunknak egy új országban, karriert építettem, és ami ennél is fontosabb: megtaláltam önmagam. Az első három hónap legnagyobb kihívása az volt, hogy kapcsolatokat építsek és hogy megértsem a helyi szinten üzemelő boltjaink dinamikáját. A kihívások ellenére az elmúlt 7,5 év minden egyes pillanatát élveztem!

Hogyan támogatta a Tesco a beilleszkedésedet? Milyen segítséget kaptál a mindennapokban a cégtől?

A Tesco a költözésem és a beilleszkedésem minden lépését támogatta. A befogadó ország kultúrájáról, szokásairól is meséltek az utazás előtt. Szerintem a Tesco egy nagyszerű képzéseket nyújtó munkáltató, én személy szerint igyekeztem a legtöbb elérhető személyiség- és készségfejlesztő kurzuson részt venni. Ezek sokat segítettek az eddigi utamon.

Vezetőként hogyan alakult a kisgyerekes időszak az életedben?

Törökországban olyan szempontból könnyebb volt nekünk, hogy ott voltak a szüleim, és egy egész nap rendelkezésemre álló bébiszitter. Magyarországon nélkülük kellett boldogulnunk. Menet közben megtanultam segítséget kérni. A munka és magánélet egyensúlyán is sokat dolgoztam.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban és hogyan birkózol meg vele?

18 évig dolgoztam az Operations csapat tagjaként. Szeptemberben a kereskedelmi csapathoz csatlakoztam, közép-európai Product Strategy and Transformation igazgató lettem. Kiléptem a komfortzónámból. A legnagyobb kihívás az volt számomra, hogy megszerezzem az ehhez a területhez szükséges tudást és hogy megfelelő kapcsolatokat építsek ki. Az Egyesült Királyságban voltam egy továbbképzésen, ahol megismertették velem az új munkám alapjait. Most újabb kihívások elé nézek, hiszen közép-európai beszerzési igazgató lettem. Sokat kell még tanulnom, de nagyon élvezem ezt a folyamatot. Ez egy újabb izgalmas kihívás számomra.

A te vezetői szinteden milyen arányban dolgoznak nők/férfiak?

A nők aránya 16%, a férfiak 84%-ával szemben.

Hogy látod, hogyan lehetne ezt az arányt növelni?

Fontos, hogy megfelelő támogatást biztosítsunk azoknak a nőknek, akik karriert szeretnének építeni. Mi, a Tescónál ebben jók vagyunk. A munkahelyi rugalmasság a Tesco egyik fő erénye. Ez pedig bárki számára elérhetővé teszi a munkahelyi előrehaladást. Ne felejtsük el, hogy a karrierfejlesztés mindenki egyéni döntése. Ha szükség van rá, a line managerek segítik a haladásunkat. A nőknek meg kell tanulniuk felelősséget vállalni magukért, a szakmai előmenetelükért. Ha pedig segítségre van szükségük, kérniük kell azt.

Mit ajánlasz a női kollégáknak a karrierépítésükre vonatkozóan?

A mi vállalati kultúránk befogadó, és mindenki, aki csatlakozik azt érezheti, hogy sikereket érhet el, és szakmailag fejlődhet. Minden nőt szívesen látunk, ebben a cégben kihozhatják magukból a maximumot. Legyenek bátrak, és legyen határozott elképzelésük arról, hogy hogyan nézzen ki a szakmai előmenetelük. És ami a legfontosabb: dolgozzanak keményen, hogy elérjék az álmaikat. Lépjenek ki a komfortzónájukból, hiszen így fejlődhetnek.