Apróságok mozgásterápiás gyógyítására nyert támogatást tőlünk a Gézengúz Alapítvány

2021. március 23.

4 perc olvasási idő

Több mint 30 éve jött létre a Gézengúz Alapítvány. Évente kétezer olyan kisgyereknek segítenek, akik mozgásterápiát, speciális fejlesztést igényelnek. Különleges módszer és nemzetközi elismerés is fűződik az alapító, Dr. Schulteisz Judit gyermekorvos nevéhez, és ma már az ország öt különböző központjában fogadják a családokat. „Ön választ, mi segítünk” helyi közösségeket támogató programunk legutóbbi fordulójának egyik nyertese a Gézengúz Alapítvány!

Forrás: Gézengúz Alapítvány Facebook oldala

A Gézengúz Alapítvány Budakalászon, Óbudán, Budafokon, Győrben és Salgótarjánban várja a gyerekeket, családokat. A komplex, több módszert alkalmazó ellátás folyamatos biztosítása mellett a kórházakból, alapellátásból beutalt koraszülöttek, csecsemők, kisgyermekek fejlesztése is feladatuk. Missziójuk, hogy a koraszülött, idegrendszeri sérült vagy mozgásfejlődésben érintett, eltérő vagy veszélyeztetett fejlődésmenetű gyermekeknek családcentrikusan, már kora gyermekkorban hathatós segítséget nyújtsanak.

Forrás: Gézengúz Alapítvány Facebook oldala

Ebben a speciális időszakban is folyamatosan dolgoznak: gyermekneurológiai vizsgálatok, egyéni terápia, egyéni Neuro-hidroterápia, szűrővizsgálatok és online tanácsadás is működik. Helyi értékes közösségeket és kezdeményezéseket támogató országos programunk 8. fordulójában az alapítvány is sikerrel pályázott. Hogy mire fordítják az elnyert juttatást?

A jó hírt a Gézengúz Alapítvány Facebook-oldalán is megosztották:

A Tesco-Global Áruházak Zrt. Ön választ, mi segítünk pályázati támogatásának köszönhetően a 0-3 éves kisgyermeket nevelő családokat tartalmas, prevenciós foglalkozásokon vehetnek részt április közepéig.☺

Sok, izgalmas eszközzel történő mozgásdinamizáló, mozgásharmonizáló feladatokon keresztül fejlődnek a baba képességei. Van lehetőség arra, hogy a szülők kérdezzenek, illetve gyakorlati ötleteket, tanácsokat kapjanak a családok otthoni közös együttléthez, programjaik színesítésére.🥰 A foglalkozáson való részvétel a járványügyi előírások betartásával, előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés alapján valósul meg. 😉😊

Szívből gratulálunk!

Ezúttal a szavazás elmaradt, minden sikeres pályázó 250 000 forintból valósíthatja meg a terveit!

Részletek a programról: ITT, a pályázat nyertesei pedig ITT találhatók.