Pihenősarok a kertbe – tippek, ötletek saját oázishoz

2021. március 23.

3 perc olvasási idő

Alakítsatok ki saját zugot a kertben, ahol zavartalanul töltődhettek! Nem is gondolnátok, milyen egyszerű a megvalósítás, íme pár hasznos ötlet.

Itt a tavaszi újjászületés ideje, ám nemcsak a természet újul meg, hanem mi magunk is nagy változáson megyünk keresztül. Ilyenkorra kiürülnek a szervezet tartalékai, fel kell töltekeznünk napfénnyel, D-vitaminnal. Mindenkire ráfér a pihenés. A legideálisabb hely erre a saját kertünk lehet.

Egy eldugottabb, csendesebb rész remek választás, minél messzebb van a háztól, annál jobb. Ez lesz a mi saját „titkos kertünk”, ahol kedvünkre olvasgathatunk, zavartalanul pihenhetünk. Egy félárnyékos helyet válasszunk, ahol jó időben sütkérezhetünk, vagy a tűző nap elől akár árnyékba is vonulhatunk. Ültessük körbe tavasszal és nyáron is virágzó virágokkal, akár eperrel – így nemcsak a szemnek lesz csodás élmény!

Ha megtaláltuk vagy kialakítottuk a megfelelő helyet, akkor következhet a berendezése, otthonossá tétele. Ehhez használhatunk akár könnyen tisztítható műanyag, vagy hangulatosabb fa bútorokat is, akár hintaágyat. Mindet barátságosabbá, kényelmesebbé tehetjük egy-egy puha pléddel, pár színes párnával, lampionokkal, égősorral, kerti lámpással. Ügyes kezűek akár mini szökőkutat, csobogót is kialakíthatnak.

Még több inspirációt itt találtok.

A termékekért, árakért pedig lapozzátok fel kerti katalógusunkat!

Érdemes belevágni, a befektetett energia többszörösen megtérül!