Összesen 42 millió forint támogatásra pályázhatnak a helyi közösségek a Tesco programjában

2021. március 29.

7 perc olvasási idő

Kilencedik alkalommal indul útjára a helyi közösségi kezdeményezéseket támogató pályázati programunk, az „Ön választ, mi segítünk”. Az eddigi fordulókban több mint 1000 környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző kezdeményezés megvalósításához járultunk hozzá. A kilencedik fordulóban további mintegy 180 pályázatot támogatunk összesen 42 millió forinttal. A legkreatívabb, leginnovatívabb pályázat ezúttal is 400 000 forintos különdíjban részesül, és a járványhelyzetre tekintettel a jelentkezők a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközök, felszerelések beszerzésének pénzügyi támogatására is pályázhatnak. A jelentkezéseket április 30-ig várjuk a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon keresztül.

Fontos számunkra, hogy támogassuk azokat a helyi közösségeket, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek, ezért hívtuk életre 2016-ban az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programunkat. Idén immár kilencedik alkalommal írtuk ki a pályázatot, amelyre olyan helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését várjuk, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. Legyen az akár egy közös tér felújítása, állatvédelmi, művészeti, hagyományőrző vagy edukációs program, esetleg önkéntesek képzése a rászorulók megsegítésére. Az előző fordulóhoz hasonlóan ismét különdíjjal értékeljük a szakmai bírálók döntése alapján a legkreatívabb, leginnovatívabb pályázatot.

A már több mint egy éve tartó járványhelyzet elleni védekezés extra erőforrásokat kíván a közösségektől, ezért a tavalyi évhez hasonlóan idén is fogadunk támogatási jelentkezéseket a „COVID egészségügyi kezdeményezések” kategóriában, melyben fertőtlenítőszerek, higiéniai eszközök, valamint egyéb, a biztonságot és egészségmegőrzést támogató felszerelések, például maszkok, gumikesztyűk beszerzéséhez kaphatnak anyagi támogatást a pályázók. Emellett a szervezetek a rászoruló csoportok mentális egészségéről való gondoskodást célzó kezdeményezésekkel (pl. krízisvonal üzemeltetése), illetve az egészségügyi ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat segítő projektekkel is pályázhatnak.

Az aktuális fordulóban március 29. és április 30. között, a program weboldalán keresztül lehet jelentkezni. A beérkezett pályázatokat ezúttal is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ekkor már vásárlóink kezében lesz a döntés, akik 2021. június 14. és. július 11. között voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés kapja a 400 ezer, a 200 ezer, valamint a 100 ezer forintos támogatást. A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót idén is további 400 ezer forint különdíjra javasolnak, amelynek nyertesét június közepén, a szavazási időszak elindulásával egyidőben hirdetjük ki.  A pályázati téma kiválasztásánál és az anyag összeállításánál ezért érdemes figyelembe venni ezt a plusz támogatási lehetőséget is.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet megtekinteni.