7 perc olvasási idő
Eljött húsvét. Ha idén ismét szűk körben is, de szeretteinkkel ilyenkor is asztalhoz ülünk. Az elmúlt két hétben több receptet megosztottunk, hogy segítsük a tervezést. Most egy hosszabban elkészíthető nyúl sültet, egy végtelen könnyed citromos tortát és egy jól kombinálható lilahagyma-salátát hoztunk az ünnepi fogások közé.
Sült nyúl zöldbabbal
Hozzávalók:
- 600 g egész nyúl (darabolva)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál oregánó
- 1 kanál szárított rozmaring
- 8 szelet szalonna
- 250 ml száraz fehérbor
- 1 tk só
- ½ tk őrölt fekete bors
- articsóka
- 1 darab édeskömény
- ½ tk só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál étolaj
- 50 g juhsajt (pecorino)
- 125 ml víz
- 250 g zöldbab
- 1 marék friss kapor
- ½ tk só (durva szemű)
- 2 kanál olívaolaj
- 1 marék napraforgómag
- 1 tk provence-i fűszerkeverék
- 1 darab citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál olívaolaj
- 1 kanál méz
- ½ tk só
- ½ tk őrölt fekete bors
- 1 tk szárított kakukkfű
Elkészítés: A töltelékhez vágjuk apróra a hagymát és az édeskömény gumóját. Süssük mindkettőt üvegesre az olajon. Adjunk hozzá egy kevés vizet és pároljuk kb. 5 percig. Ezután keverjük össze a reszelt juhsajttal. Csontozzuk ki a nyulat. Alaposan mossuk és szárítsuk meg, majd dörzsöljük be sóval és fekete borssal, szárított fűszernövényekkel és kockára vágott fokhagymával. Töltsük meg a húst az 1. pontban elkészített keverékkel, hústűvel tűzzük meg. Tekerjük be a húsokat szalonnába, tegyük tepsibe, majd takarjuk le alufóliával. Toljuk 200°C-ra melegített sütőbe 45 percre. Ezután távolítsuk el a fóliát, öntsük alá a bort, és még kb. 20 percig süssük.
Főzzük meg a zöldbabot lobogó vízben kb. 8 perc alatt, majd tegyük át hőálló edénybe. Keverjük hozzá a fűszereket és az olajat. Toljuk 15 percre 190°C fokra előmelegített sütőbe. A sütőből kivéve szórjuk meg az aprított kaporral.
A citromöntethez egy tálban keverjük össze a citromlevet, a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, az olívaolajat és a mézet. A sült zöldbabbal és a citromos öntettel tálaljuk a húsroládot.
Majonézes lilahagymasaláta
Hozzávalók:
- 1 csipet tengeri só
- 1 doboz tejföl
- 1 tubus majonéz
- 10 darab lilahagyma
- 1 kanál mustár
- 5 dkg porcukor
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csipet őrölt fehérbors
Elkészítés: A lilahagymát leszeleteljük és lesózzuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízesítjük. Beleforgatjuk a hagymát és már készen is van. Főtt tojással és uborkával tehetjük gazdagabbá.
Citromhabos torta
Hozzávalók:
- 6 dl tejföl
- 2 darab citrom
- 6 dl tejszín
- 6 kanál porcukor
- 1 tortalap
Előkészítés: A tejszínt és a porcukrot keményre verjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd beletesszük a citrom héját és levét. A tortalapra felspricceljük habzsákból a habot és reszelt citromhéjjal beszórjuk a tortát.
Szép ünnepet kívánunk!
További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/