Ham! Burger!

2021. május 1.

6 perc olvasási idő

Hamburger-válogatással dobjuk fel a hétvégi választékot! Sokkal egyszerűbb otthon egy ízletes verziót elkészíteni, mint gondolnánk. Egyikbe ananászt tettünk baconnel, a másik egy hagyományos húspogácsás gyors változat, és egy grillezett dupla sajtos mellett még a vegákra is gondoltunk! Nem tudjuk, ti hogy szeretitek, de ha csöpög a ketchup, akkor az igazi!

Hamburger ananásszal, baconnel

Hozzávalók:

  • 900 g darált marhahús
  • 250 milliliter barbecue szósz
  • 4 szelet konzerv ananász
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 4 adag jégsaláta
  • őrölt fekete bors

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit takarjunk le sütőpapírral. Keverjük össze egy tálban a húst, a szószt, adjunk hozzá sót és borsot. Készítsünk a húsból négy darab húspogácsát. Tegyük a bacon szeleteket a tepsire úgy, hogy X-et formázzanak. Tegyük a közepére a húst, “koronázzuk meg” egy szelet ananásszal. Hajtsuk fel a bacon széleit és rögzítsük a közepén fogpiszkálóval. Süssük kb. 25 percig.


Gyors hamburger

Hozzávalók:

  • 1 csipet tengeri só
  • 1 darab tojás
  • 1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 kanál mustár
  • 1 kanál ketchup
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 csipet friss petrezselyem

Elkészítés: Az alapanyagokat összegyúrjuk, pogácsákat formázunk és forró olajban, kis lángon kisütjük. Hamburgerzsemlébe rakjuk, majd vegyesen rakunk bele paradicsomot, uborkát, salátát, hagymát, majonézt, mustárt és ketchupot.


Vegetariánus hamburger

Hozzávalók:

  • 2 csésze zöldborsó
  • 140 g kínai kel
  • 200 g brokkoli
  • 1 szál angol zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 csésze dió
  • 1 tk provence-i fűszerkeverék
  • 2 tk szójaszósz
  • 1 tk mustár
  • 1 l víz
  • 2 csipet 
  • 1 kanál olívaolaj
  • 4 darab hamburgerzsemle
  • 4 levél jégsaláta
A töltelékhez:
  • 1 darab padlizsán
  • 1 darab őrölt pirospaprika
A szószhoz:
  • 8 kanál majonéz
  • 6 darab szárított paradicsom

Elkészítés: Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a kelkáposztát, majd két perc múlva a borsót is. Főzzük öt percig, majd adjuk hozzá a brokkolit és főzzük újabb két percig. Hagyjuk kihűlni és tegyük egy tálba az apróra vágott zellerrel együtt. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat és pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is. Keverjük össze a zabpelyhet, zsemlemorzsát, őrölt diót és a hagymát a zöldségekkel. Ízesítsük fűszerkeverékkel, szójaszósszal mustárral és sóval. A keverékből készítsünk 4 darab burgert. Vágjuk apró darabokra a paradicsomot és keverjük össze a majonézzel. Szeleteljük fel a padlizsánt és a paprikát, majd pirítsuk őket 3-4 percig olívaolajban. Vágjuk félbe a zsemléket és mindkét felét kenjük meg a paradicsomos majonézzel. Ezután töltsük meg a salátával, padlizsánnal, borssal, végül tegyük rá a buci tetejét. Szúrjunk a közepébe egy pálcikát.


A végére pedig jöjjön egy Grillezett húsos, dupla sajtos változat: ITT!

Jó étvágyat kívánunk!

További szuper receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/